Trecerea pe culoarea roșie a semaforului în Germania – iată care sunt consecințele

Dacă treceți pe culoarea roșie a semaforului, acest lucru este periculos pentru toți participanții la trafic, indiferent dacă este accidental, involuntar sau deliberat. Ca urmare a unui astfel de incident, se pot produce pierderi de vieți omenești sau daune materiale. Prin urmare, este perfect de înțeles că trecerea pe culoarea roșie a semaforului reprezintă o infracțiune și este pedepsită în consecință. Dar câte puncte poate primi un șofer pentru o astfel de infracțiune și trebuie să se teamă că i se va retrage permisul? Avem cele mai recente informații pentru dumneavoastră!

Trecerea pe culoarea roșie a semaforului în Germania – care sunt sancțiunile?

În Germania, sancțiunea pentru trecerea pe culoarea roșie a semaforului depinde de tipul de infracțiune – dacă este vorba de o așa-numită infracțiune obișnuită (einfaches Rotlichtverstoß) sau de o infracțiune calificată (qualifiziertes Rotlichtverstoß). În plus, infracțiunile legate de depășirea unui semafor roșu condiționat, adică o așa-numită săgeată verde, pot constitui, de asemenea, o infracțiune de „semafor roșu” și au consecințe juridice în acest sens.

Infracțiune obișnuită la culoarea roșie a semaforului

Aceasta presupune trecerea pe culoarea roșie a semaforului când acesta este aprins de mai puțin de o secundă. Acest lucru înseamnă un punct de penalizare și o amendă de 90 de euro. În această situație, nu trebuie să vă faceți griji că vă veți pierde permisul de conducere.

Situația este diferită în cazul în care sunteți implicat într-o coliziune sau într-un pericol în trafic ca urmare a unui semafor roșu. În acest caz, șoferului i se va interzice de obicei să conducă timp de o lună. Amenda este de 200-240 de euro și veți primi două puncte de penalizare.

Infracțiune calificată pentru trecerea pe culoarea roșie a semaforului

Dacă treceți cu mașina pe culoarea roșie a semaforului care a fost aprins mai mult de o secundă, atunci este vorba de o infracțiune agravantă. În acest caz, șoferul trebuie să țină cont de două puncte de penalizare și de o amendă de 200 de euro. O pedeapsă suplimentară este o interdicție de a conduce timp de o lună.

În cazul în care situația descrisă mai sus are ca rezultat un pericol pentru trafic sau un accident, amenda va fi de 320-360 de euro.

Infracțiunea săgeții verzi – întoarcere condiționată la culoarea roșie a semaforului

În cazul în care un șofer nu oprește în fața săgeții verzi de pe panoul de semnalizare înainte de a vira la dreapta (și nu a săgeții afișate electronic), se aplică o amendă de 70 de euro și un punct de penalizare.

În acest caz, ca și în celelalte cazuri, amenda crește dacă există un pericol și ajunge la 100 de euro. În cazul unui accident, amenda este de 120 de euro, iar în cazul obstrucționării pietonilor sau bicicliștilor, amenda este de 100 de euro.

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

Ultima publicare

Decizia guvernului german: Interzicerea vânzării de petarde și a adunărilor în noaptea de Revelion

Anul acesta, în Germania, Revelionul va fi (din nou) fără petarde! Guvernul federal și cel de stat au căzut...

Söder vrea vaccinarea obligatorie a copiilor începând cu vârsta de 12 ani

Premierul bavarez Markus Söder (54 de ani, CSU) i-a înfuriat pe pediatrii germani cu această cerere. Miercuri, Söder a...

Germania: posibilitatea de a obține concediu medical după o consultație telefonică, prelungită până la sfârșitul lunii martie

În noul an, în Germania va fi posibil să se obțină concediu medical pentru o răceală ușoară după o...

Noi restricții în Germania: Deciziile nu intră în vigoare imediat!

Guvernul german a decis astăzi să înăsprească restricțiile, după cum a anunțat Angela Merkel în cadrul unei conferințe de...