Trecerea pe culoarea roșie a semaforului în Germania – iată care sunt consecințele

Dacă treceți pe culoarea roșie a semaforului, acest lucru este periculos pentru toți participanții la trafic, indiferent dacă este accidental, involuntar sau deliberat. Ca urmare a unui astfel de incident, se pot produce pierderi de vieți omenești sau daune materiale. Prin urmare, este perfect de înțeles că trecerea pe culoarea roșie a semaforului reprezintă o infracțiune și este pedepsită în consecință. Dar câte puncte poate primi un șofer pentru o astfel de infracțiune și trebuie să se teamă că i se va retrage permisul? Avem cele mai recente informații pentru dumneavoastră!

Trecerea pe culoarea roșie a semaforului în Germania – care sunt sancțiunile?

În Germania, sancțiunea pentru trecerea pe culoarea roșie a semaforului depinde de tipul de infracțiune – dacă este vorba de o așa-numită infracțiune obișnuită (einfaches Rotlichtverstoß) sau de o infracțiune calificată (qualifiziertes Rotlichtverstoß). În plus, infracțiunile legate de depășirea unui semafor roșu condiționat, adică o așa-numită săgeată verde, pot constitui, de asemenea, o infracțiune de „semafor roșu” și au consecințe juridice în acest sens.

Infracțiune obișnuită la culoarea roșie a semaforului

Aceasta presupune trecerea pe culoarea roșie a semaforului când acesta este aprins de mai puțin de o secundă. Acest lucru înseamnă un punct de penalizare și o amendă de 90 de euro. În această situație, nu trebuie să vă faceți griji că vă veți pierde permisul de conducere.

Situația este diferită în cazul în care sunteți implicat într-o coliziune sau într-un pericol în trafic ca urmare a unui semafor roșu. În acest caz, șoferului i se va interzice de obicei să conducă timp de o lună. Amenda este de 200-240 de euro și veți primi două puncte de penalizare.

Infracțiune calificată pentru trecerea pe culoarea roșie a semaforului

Dacă treceți cu mașina pe culoarea roșie a semaforului care a fost aprins mai mult de o secundă, atunci este vorba de o infracțiune agravantă. În acest caz, șoferul trebuie să țină cont de două puncte de penalizare și de o amendă de 200 de euro. O pedeapsă suplimentară este o interdicție de a conduce timp de o lună.

În cazul în care situația descrisă mai sus are ca rezultat un pericol pentru trafic sau un accident, amenda va fi de 320-360 de euro.

Infracțiunea săgeții verzi – întoarcere condiționată la culoarea roșie a semaforului

În cazul în care un șofer nu oprește în fața săgeții verzi de pe panoul de semnalizare înainte de a vira la dreapta (și nu a săgeții afișate electronic), se aplică o amendă de 70 de euro și un punct de penalizare.

În acest caz, ca și în celelalte cazuri, amenda crește dacă există un pericol și ajunge la 100 de euro. În cazul unui accident, amenda este de 120 de euro, iar în cazul obstrucționării pietonilor sau bicicliștilor, amenda este de 100 de euro.

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...