Curtea anulează regula privind vânzarea cu amănuntul 2G în Baden-Württemberg

Mai întâi în Bavaria, acum și în sud-vestul Germaniei: un tribunal a anulat restricțiile stricte privind comerțul în Baden-Württemberg. Aceasta este deja a doua înfrângere pentru guvernul Kretschmann în decurs de câteva zile.

Astfel, persoanele nevaccinate vor putea din nou să meargă la cumpărături în acest stat, cu condiția să aibă un rezultat actual al testului pentru coronavirus. Tribunalul administrativ din Mannheim a abrogat marți, cu efect imediat, regula 2G în domeniul comerțului cu amănuntul. Acest lucru înseamnă că regula 3G va intra din nou în vigoare în magazinele din Baden-Württemberg.

Plângerea a fost depusă de o femeie din districtul Ortenau, care deține un magazin de papetărie. Aceasta s-a plâns de faptul că papetăriile, spre deosebire de florării, nu sunt tratate ca fiind magazine care oferă produse de strictă necesitate, unde se aplică regula 3G, în ciuda Alarmstufe II. Aceasta a considerat că este vorba de un tratament inegal.

Curtea administrativă din Bavaria a decis în mod similar

De asemenea, în Bavaria, tribunalul administrativ a suspendat aplicarea regulii 2G în urmă cu cinci zile. Pentru guvernul din Baden-Württemberg, aceasta este deja a doua înfrângere în doar câteva zile. Chiar vineri, judecătorii din Mannheim s-au pronunțat într-un caz similar în favoarea unui elev nevaccinat. El s-a plâns că Alarmstufe II ar duce la excluderea de amploare a elevilor nevaccinați de la participarea la cursuri cu normă întreagă. De lunea trecută, instanța administrativă a suspendat partea din regulamentul privind restricțiile pandemice referitoare la funcționarea universităților.

Guvernul din Baden-Württemberg, îngrijorat de varianta Omikron a coronavirusului, a decis că, indiferent de rata de spitalizare, regulile în conformitate cu așa-numita Alarmstufe II se vor aplica până la sfârșitul lunii ianuarie. Judecătorii de la Mannheim au declarat că regulamentul, care prevede în mod explicit restricții de acces de mare amploare pentru persoanele nevaccinate, indiferent de rata de spitalizare din ultimele șapte zile, nu respectă prevederile Legii federale privind protecția împotriva infecțiilor.

Kretschmann vrea să introducă un nou sistem adecvat în fața răspândirii rapide a variantei Omicron

Instanța a considerat că nu se pot introduce restricții semnificative asupra drepturilor fundamentale fără a lua în considerare rata de spitalizare, care arată câte persoane infectate cu coronavirus la 100 000 de locuitori ajung în spital pe săptămână.

Din cauza răspândirii rapide a variantei Omikron, guvernul premierului Winfried Kretschmann dorește să adapteze sistemul existent de restricții la situația pandemică schimbată în cursul acestei săptămâni.

Sursa: www.welt.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...