Nachsendeauftrag – cum să reexpediezi corespondența în Germania!

Nachsendeauftrag este un formular popular în Germania de reexpediere a corespondenței la o altă adresă decât cea de până acum. Cel mai adesea formularul se completează la schimbarea adresei. Astfel, corespondența care ajunge la vechea adresă este reexpediată la noua adresă. În plus, Nachsendeauftrag poate fi folosit și în următoarele situații:

 • În cazul unei absențe îndelungate sau a unei vacanțe
 • În cazul persoanelor care au nevoie de îngrijire și nu pot ridica singure corespondența
 • În cazul de decesului unei persoane, atunci când corespondența îi este trimisă în continuare – atunci poate fi reexpediată la adresa unei persoane apropiate
 • Falimentului firmei
 • Alte situații, când ridicarea personală a corespondenței nu este posibilă

Perioada maximă de reexpediere a corespondenței este de 24 de luni. Cererea de reexpediere se aplică tuturor persoanelor menționate în ea (maxim 12). Corespondența poate fi reexpediată și în străinătate, de exemplu în România, însă în acest caz trebuie luat în considerare că furnizorul străin poate percepe taxe suplimentare.

Când trebuie depusă cererea Nachsendeauftrag?

Nachsendeauftrag trebuie depus cel mai bine cu 2-3 săptămâni înainte de schimbarea planificată a adresei, cel târziu cu 5 zile înainte de data la care începe reexpedierea corespondenței.

Ce fel de corespondență poate fi reexpediată?

Reexpedierea corespondenței este posibilă în următoarele cazuri:

 • cărți poștale și scrisori (indiferent de dimensiuni)
 • scrisori recomandate
 • cărți și mărfuri (Warensendung)
 • ziare și reviste
 • cataloage promoționale adresate personal
 • colete (contra cost și doar pe teritoriul Germaniei)

Reexpedierea corespondenței online – trimite cererea fără să ieși din casă!

Poșta germană permite trimiterea cererii de reexpediere a corespondenței doar online! Pentru aceasta, trebuie să accesezi pagina Deutsche Post, formularul poate fi completat: www.deutschepost.de. Apoi trebuie selectezi tipul de reexpediere pe care vrei să îl alegi – pentru persoane fizice, firme sau prelungirea actualei reexpedieri (fă click pentru a mări!):

 1. pentru persoane fizice
 2. pentru firme
 3. prelungirea actualului serviciu de reexpediere

Următorul pas este menționarea motivului (1.) reexpedierii și alegerea datei (6.) de începere:

2. schimbare adresă
3. absență temporară
4. deces
5. faliment și nevoie de îngrijire

Mai departe scriem numele clientului (Auftraggeber – 1.) și eventualele persoane adiționale, pentru care corespondența va fi reexpediată (weitere Personen):

În continuare trebuie să derulezi pagina în jos, pentru a scrie adresa actuală (1.) și noua adresă (2.), la care corespondența va fi reexpediată:

Acum trebuie să alegeți dacă vreți să informați, despre mutarea voastră, firmele cu care aveți relații de afaceri (bănci, companii de asigurări) sau le veți informa personal cu privire la noua adresă. În general recomandă, prima opțiune, datorită căreia economisiți timp și bani (dacă ați vrea să le informați personal prin telefon sau poștă).

Puteți alege și servicii suplimentare (1.), precum reexpedierea coletelor (2. – cost suplimentare de 6,81 euro pentru fiecare colet reexpediat) sau reexpedierea cataloagelor și a altor reviste gratuite (3. – doar pe teritoriul țării, fără costuri suplimentare). La final trebuie să apeși „In den Warenkorb” (4.), adică „adaugă în coș”:

Ultimul pas este afișarea comenzii înainte de finalizare, aici fiind afișați toți pașii (1. adresa și informațiile de plată, 2. afișarea comenzii, 3. Finalizare). Acum trebuie să confirmi că ai citit condițiile comerciale (4.) și să treci la efectuarea plății (5.)

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: Interzicerea generală a căsătoriei copiilor este incompatibilă cu Legea fundamentală

Interzicerea generală a căsătoriei copiilor încalcă Legea fundamentală germană. Aceasta este decizia Curții Constituționale Federale din Karlsruhe. Modificări necesare ale...

Germania: există un acord privind subvențiile pentru încălzire, printre altele, pentru păcură și peleți

Guvernul federal și guvernele diferitelor landuri germane au convenit asupra condițiilor de lansare a unui fond de ajutor pentru...

Schufa scurtează perioada de păstrare a înscrisurilor privind falimentul consumatorilor

De acum înainte, informațiile privind insolvențele consumatorilor pot fi găsite pe Schufa doar timp de șase luni. Compania a...

Discuțiile privind viitorul biletului de 29 de euro sunt în curs de desfășurare la Berlin

La șase săptămâni de la alegerile pentru Camera Deputaților din Berlin (germană: Abgeordnetenhaus), SPD revine, cel puțin parțial, asupra...