Ziua Tuturor Sfinților în Germania – în aceste landuri federale este sărbătoare publică!

Pe 1 noiembrie este Ziua Tuturor Sfinților. Este sărbătoare legală în cinci landuri germane.

Ziua Tuturor Sfinților în Germania

Ziua Tuturor Sfinților este o sărbătoare creștină în care ne amintim de cei dragi care au murit. Motivul acestei sărbători este foarte pragmatic: Biserica Catolică a avut la un moment dat prea mulți sfinți. Nu a mai fost posibil ca fiecare dintre ei să patroneze o vacanță.

De ce este Ziua Tuturor Sfinților o sărbătoare?

Inițial, Ziua Tuturor Sfinților era sărbătorită în prima duminică după Rusalii. Acest lucru nu s-a schimbat până în secolul al IX-lea. Care este motivul pentru care se sărbătorește ziua de 1 noiembrie? Papa Grigore al IV-lea a amânat sărbătoarea până la 1 noiembrie, deoarece, după recolta și culesul vinului, pur și simplu existau mai multe alimente de sărbătorit. Cu toate acestea, bisericile ortodoxe au continuat să sărbătorească sărbătoarea la data inițială.

În ce state federale Ziua Tuturor Sfinților este o sărbătoare publică?

În Germania, Ziua Tuturor Sfinților este o sărbătoare publică doar în statele catolice. Acestea sunt:

  • Baden-Württemberg
  • Bavaria
  • Renania de Nord-Westfalia
  • Renania-Palatinat
  • Saarland

Ce este permis în această zi și ce nu este permis?

Ziua Tuturor Sfinților este o așa-numită sărbătoare liniștită. Acest lucru înseamnă că în această zi nu sunt permise petreceri dansante, de exemplu. De asemenea, anumite filme care sunt contrare naturii sărbătorii nu pot fi difuzate. Un exemplu bine cunoscut este interdicția de proiecție a filmului: „Viața lui Brian”.

Cu toate acestea, interdicția nu se aplică doar cluburilor, care, în funcție de stat, trebuie să respecte anumite ore de funcționare. Închis în această zi trebuie să fie:

– piețe
– piețe
– festivaluri folclorice
– magazine

Excepție fac, ca în fiecare duminică, brutăriile și florăriile. Acestea pot fi deschise timp de 5 ore.

Ce sunt Zilele Tuturor Sufletelor?

Ziua Tuturor Sufletelor este sărbătorită pe 2 noiembrie pentru a comemora morții. Odilon de Cluny a introdus această zi în 998 în toate mănăstirile sale. Aceasta este originea tuturor sufletelor. Conform concepției catolice, toți morții care nu ajung direct în rai ajung în purgatoriu. Pentru a le alina chinul infernal, trebuie să ne rugăm pentru ei.

Spre deosebire de Ziua Tuturor Sfinților, Ziua Morților este doar o sărbătoare bisericească, nu o sărbătoare publică. Mexicul sărbătorește un festival al morților numit „Día de los muertos”, care este o combinație între tradițiile păgâne și Ziua Creștină a Tuturor Sufletelor.

Ce obiceiuri sunt asociate cu Ziua Tuturor Sfinților și Ziua Morților?

În dimineața zilei de 1 noiembrie, în Germania au loc slujbe în cinstea tuturor sfinților și martirilor creștini. În zilele noastre, însă, toată lumea se concentrează mai mult pe cei dragi care au murit. În unele orașe, sfințirea mormintelor are loc după-amiaza. Apoi se aprind lumânări pe morminte, ca lumini de suflet.

De Ziua Morților, oamenii vizitează și mormintele celor dragi. În funcție de regiune, diferite tipuri de produse de patiserie sunt populare în aceste două zile de sărbătoare – de exemplu, în sudul Germaniei, „Allerheiligenstriezel”.

Poți să profiți la maxim de Ziua Tuturor Sfinților și să ai un weekend prelungit?

Ziua Tuturor Sfinților este adesea și o ocazie de a avea un weekend liber mai lung, fără a folosi prea multe zile de vacanță. Acest lucru este valabil mai ales în Germania, unde sărbătoarea este, de asemenea, 31 octombrie (dacă nu cade într-un weekend) – aceasta este Ziua Reformei. Alte state federale sunt mai puțin norocoase, cum ar fi Berlinul. Sărbătorile sunt distribuite în mod incorect în Germania. Aici puteți găsi toate sărbătorile legale din Germania: Vacanțe în Germania.

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...