Ministrul german al sănătății: vaccinarea obligatorie este singura modalitate de a evita restricțiile din toamnă

Germania se confruntă cu un număr record de infecții cu coronavirus. Ministrul federal al sănătății, Karl Lauterbach (SPD), vede o singură cale de ieșire din pandemie: introducerea vaccinării universale, pe care a susținut-o cu tărie joi în Bundestag. El a avertizat că, în caz contrar, restricțiile pentru covăsnicii vor intra din nou în vigoare în toamnă.

Peste 300.000 de infecții cu coronavirus în Germania pe zi

Institutul Robert Koch a anunțat joi că, pentru prima dată, în Germania au fost raportate peste 300.000 de noi infecții într-o singură perioadă de 24 de ore. Alte 300 de persoane au pierdut lupta împotriva coronavirusului.

„Aceasta este o situație inacceptabilă”, a declarat Lauterbach în Bundestag, referindu-se la statisticile publicate de Institutul Robert Koch. Ministrul federal al sănătății a îndemnat statele să profite de posibilitatea de a aplica restricțiile permise de legea revizuită privind protecția împotriva infecțiilor.

Legea modificată prevede doar măsuri de protecție de bază, cum ar fi obligația de a purta măști în unitățile medicale și de îngrijire, precum și în mijloacele de transport în comun. Cu toate acestea, statele federale au opțiunea de a introduce, prin rezoluții separate, restricții mai stricte în așa-numitele hotspot-uri, zone considerate a fi focare de infecție cu coronavirus. Cu toate acestea, Lauterbach nu a abordat criticile venite din partea statelor federale, potrivit cărora ar fi extrem de dificil de exercitat o astfel de opțiune.

Lauterbach: „Să punem capăt pandemiei în acest an!” prin introducerea vaccinării obligatorii

Ministrul vede o șansă reală de a pune capăt pandemiei în introducerea obligativității vaccinării împotriva coronavirusului pentru toate persoanele cu vârsta de peste 18 ani, și pentru aceasta a militat astăzi în parlamentul german. „Să punem capăt pandemiei în acest an!” – a făcut apel în timpul unei dezbateri privind bugetul pentru sănătate în Bundestag. „Nu trebuie să ratăm această oportunitate”, a subliniat Lauterbach.

În caz contrar, a spus el, discuția privind măsurile de protecție împotriva coronavirusului va începe din nou în toamnă: „Trebuie să facem modificări la Legea privind protecția infecțiilor? … Ce ar trebui să închidem? Copiii trebuie să poarte măști?” – potrivit ministrului german al sănătății, astfel de întrebări vor trebui să fie puse din nou. „Singura modalitate sigură de a ieși dintr-o pandemie este de a face vaccinarea universal obligatorie”, a declarat politicianul SPD.

Ministrul federal al Sănătății a criticat proiectul opoziției

Lauterbach a cerut în mod explicit CDU și CSU să fie de acord cu aceasta. El a spus că propunerea fracțiunii CDU/CSU pentru o lege a vaccinării, care presupune că o decizie privind introducerea vaccinării obligatorii va fi luată doar la o dată ulterioară, este insuficientă. „Dacă începem introducerea vaccinării obligatorii prea târziu, vom atinge obiectivul abia în primăvara anului viitor. Ar fi deja prea târziu.” – a recunoscut ministrul federal al sănătății.

Expertul în sănătate al CDU, Tino Sorge, l-a criticat pe Lauterbach pentru că și-a folosit timpul de vorbire în cadrul dezbaterii bugetului aproape exclusiv pentru a promova vaccinarea obligatorie. El a adăugat că nu există o majoritate în Bundestag pentru proiectul de obligativitate a vaccinării COVID-19.

Coaliția formată din SPD, FDP și Verzi nu și-a prezentat propria propunere de vaccinare universală obligatorie împotriva coronavirusului. Motivul este opoziția FDP. Deputații urmează să decidă în aprilie asupra așa-numitelor moțiuni de grup din parlament, fără disciplină de partid. Fiecare trebuie să voteze conform conștiinței sale.

„Covidul lung va fi una dintre cele mai importante boli cronice din Germania”

Având în vedere numărul record de cazuri, Lauterbach a făcut, de asemenea, apel la toate persoanele nevaccinate să primească cel puțin o doză de vaccin. Potrivit ministrului federal al sănătății, numai acest lucru ar reduce semnificativ riscul unei evoluții severe a bolii, care necesită o ședere într-o unitate de terapie intensivă sau chiar decesul. „O mare parte din cele 300 de persoane care mor în prezent în fiecare zi sunt nevaccinate”, a subliniat politicianul SPD.

De asemenea, ministrul a avertizat împotriva așa-numitului sindrom pocovid, care reprezintă efectele pe termen lung ale virusului Sars-CoV-2, cum ar fi o senzație de oboseală care persistă mult timp după infectare. „Covidul lung va fi una dintre cele mai importante boli cronice din Germania”. – Lauterbach a spus. Afectează „în special persoanele de vârstă mijlocie”.

Sursa: www.spiegel.de, www.ingermania.ro

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...