Germania: a condus cu 244 de kilometri pe oră prin construcții pe o autostradă – amendă de 12.000 de euro!

Un șofer de 53 de ani din Germania trebuie să plătească o amendă de 12.000 de euro (120 de euro pe zi) pentru că a trecut prin construcții pe o autostradă cu 244 de kilometri pe oră. De asemenea, acesta trebuie să renunțe la permisul de conducere pentru zece luni.

Aceasta a fost decizia Tribunalului districtual din Frankfurt (număr de dosar: 3510 Js 256549/20). Din punct de vedere juridic, această conducere extrem de rapidă a fost considerată o cursă de mașini interzisă și, prin urmare, o infracțiune penală. Sentința nu este încă obligatorie din punct de vedere juridic.

Infracțiunea a fost comisă pe A3 între Frankfurt și Wiesbaden

Inculpatul conducea pe A3 între Frankfurt și Wiesbaden în luna noiembrie a anului trecut, trecând, printre altele, pe lângă lucrări rutiere în apropiere de Hattersheim (Hessa).

Cu toate acestea, în loc să încetinească până la viteza permisă de 80 km/h, el a accelerat pur și simplu cu Mercedesul său AMG. Infracțiunea a fost comisă la ora 10:19, astfel că autostrada nu mai era cu siguranță goală.

Șoferul a frânat doar când a fost fotografiat de o cameră de supraveghere a vitezei. Fotografia a permis identificarea acestuia și a fost acuzat de infracțiune.

În fața instanței, acesta a recunoscut că a condus mașina. Cu toate acestea, el nu a oferit niciun alt motiv pentru o viteză atât de mare.

Instanța își explică decizia

Potrivit verdictului, singurul motiv al condamnării a fost pericolul pentru ceilalți șoferi în cadrul unui șantier opac, cu curbe și strâmtori. În acest context, nicio altă mașină nu trebuia să participe la cursa de vehicule interzise, a precizat instanța.

Din motive juridice, avocatul apărării a cerut achitarea, iar procurorul o amendă.

sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...