Vești bune pentru angajații din Germania – concediul retroactiv nu va fi expirat

Chiar înainte de Crăciun, angajații din Germania au parte de o surpriză plăcută. În curând, aceștia vor putea să își folosească concediul fără teama de a-l pierde, deoarece zilele de concediu care nu au fost solicitate nu vor mai expira.

Noua lege va funcționa și retroactiv

Profesorul Michael Fuhlrott, avocat specializat în dreptul muncii, a declarat pentru ziarul Bild că această prevedere se va aplica chiar și retroactiv: „Acest lucru va face posibil ca angajații să urmărească cererile de concediu din decenii trecute – chiar și împotriva foștilor lor angajatori.” Concediul presupus prescris trebuie apoi acordat sau plătit sub formă de compensație. Cu toate acestea, există o excepție – șeful poate dovedi că și-a informat angajatul cu privire la expirarea zilelor de concediu.

Potrivit experților, Curtea Federală a Muncii (BAG) va decide pe 20 decembrie că cererile de concediu nu sunt prescrise. Acest lucru a fost raportat de portalul de specialitate Legal Tribune Online.

Curtea Europeană de Justiție (CEJ) s-a pronunțat anterior în această privință – acum BAG trebuie să pună în aplicare această decizie. CEJ a subliniat întotdeauna că dreptul la concediu anual, ca „principiu fundamental al dreptului social al Uniunii, are un caracter absolut”. În principiu, restricțiile în acest sens nu sunt permise. Termenul de prescripție german este „contrar legislației UE”. Un angajator care încalcă obligația de informare nu ar trebui să fie recompensat în continuare cu un termen de prescripție pentru concediu.

Există acum amenințarea unui val de procese privind compensațiile de vacanță în Germania?

„Angajații și furnizorii de servicii inteligenți vor ști cum să profite de această hotărâre”,” – spune expertul Fuhlrott. În special, hotărârea ar putea fi relevantă în cazul litigiilor privind încetarea contractului de muncă. „Pe lângă faptul că vom acționa în instanță pentru protecția împotriva concedierii, vom putea cere și despăgubiri pentru concediile din ultimii ani”, a declarat – Fuhlrott a spus.

Sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: A condus pe autostradă dormind în Tesla sa – și cu poliția în față

Pe autostrada A70, în apropiere de Bamberg, un bărbat a adormit la volanul mașinii sale electronice. Acesta conducea cu...

Sondaj YouGov: majoritatea populației germane este împotriva ridicării imediate a restricțiilor rămase asupra covidelor

O majoritate a populației germane se opune abolirii imediate a tuturor restricțiilor privind covidul încă în vigoare în țară....

Mai mult de un milion de lucrători din Germania au vârsta de 67 de ani sau mai mult

În Germania, politicienii fac apel la persoanele în vârstă să rămână mai mult timp la locul de muncă. Dar...

Va fi instituită o nouă sărbătoare publică în Saxonia Inferioară?

Guvernul landului Saxonia Inferioară dorește să inițieze o dezbatere privind introducerea unei noi sărbători legale. O purtătoare de cuvânt...