Ursula von der Leyen dorește o discuție privind obligativitatea vaccinării Covid-19 în UE

Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, s-a pronunțat în favoarea luării în considerare a obligativității universale a vaccinării împotriva coronavirusului în Uniunea Europeană.

Apariția unei noi variante de Omicron a impulsionat discuțiile despre obligativitatea vaccinării

„Ar trebui să ne gândim la posibila introducere a obligativității vaccinării în UE”,” – a declarat von der Leyen miercuri la Bruxelles. Potrivit acesteia, subiectul vaccinării obligatorii necesită discuții și o abordare comună a tuturor statelor membre.

Von der Leyen a explicat că a fost un moment bun pentru a începe discuțiile pe această temă, având în vedere răspândirea unei noi variante a virusului Omicron și faptul că încă o treime dintre cetățenii UE nu sunt vaccinați împotriva COVID-19.

Șeful Comisiei Europene a declarat: „Știm din experiența noastră cu varianta Delta că este o cursă contra cronometru. Oamenii de știință sunt sfătuiți să facă tot posibilul pentru a folosi cât mai bine timpul disponibil până când va exista o certitudine cu privire la transmiterea variantei Omicron și la amenințarea pe care o reprezintă, a declarat von der Leyen.

„Să ne pregătim pentru ce este mai rău, să sperăm pentru ce este mai bine”, a adăugat șeful Comisiei Europene, subliniind că vaccinarea completă și o doză de rapel oferă cea mai bună protecție posibilă împotriva COVID-19, potrivit oamenilor de știință.

Scholz anunță începerea procedurii legislative pentru introducerea vaccinării universale în Germania

În ceea ce privește Germania, viitorul cancelar Olaf Scholz (63 de ani, SPD) a anunțat marți începerea unei proceduri legislative privind introducerea vaccinării universale. Potrivit declarațiilor sale, acesta ar putea fi lansat în cursul acestui an.

După reuniunea la nivel înalt de marți privind pandemia, acesta a declarat: „Avem nevoie de o procedură legislativă în care fiecare parlamentar să voteze conform conștiinței sale în problema vaccinării obligatorii universale.”

Scholz a adăugat că momentul în care toată lumea ar trebui să fie vaccinată nu ar trebui să fie prea îndepărtat. „Deci sugestia mea este începutul lunii februarie sau începutul lunii martie”, a spus el.

Sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...