Ursula von der Leyen dorește o discuție privind obligativitatea vaccinării Covid-19 în UE

Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, s-a pronunțat în favoarea luării în considerare a obligativității universale a vaccinării împotriva coronavirusului în Uniunea Europeană.

Apariția unei noi variante de Omicron a impulsionat discuțiile despre obligativitatea vaccinării

„Ar trebui să ne gândim la posibila introducere a obligativității vaccinării în UE”,” – a declarat von der Leyen miercuri la Bruxelles. Potrivit acesteia, subiectul vaccinării obligatorii necesită discuții și o abordare comună a tuturor statelor membre.

Von der Leyen a explicat că a fost un moment bun pentru a începe discuțiile pe această temă, având în vedere răspândirea unei noi variante a virusului Omicron și faptul că încă o treime dintre cetățenii UE nu sunt vaccinați împotriva COVID-19.

Șeful Comisiei Europene a declarat: „Știm din experiența noastră cu varianta Delta că este o cursă contra cronometru. Oamenii de știință sunt sfătuiți să facă tot posibilul pentru a folosi cât mai bine timpul disponibil până când va exista o certitudine cu privire la transmiterea variantei Omicron și la amenințarea pe care o reprezintă, a declarat von der Leyen.

„Să ne pregătim pentru ce este mai rău, să sperăm pentru ce este mai bine”, a adăugat șeful Comisiei Europene, subliniind că vaccinarea completă și o doză de rapel oferă cea mai bună protecție posibilă împotriva COVID-19, potrivit oamenilor de știință.

Scholz anunță începerea procedurii legislative pentru introducerea vaccinării universale în Germania

În ceea ce privește Germania, viitorul cancelar Olaf Scholz (63 de ani, SPD) a anunțat marți începerea unei proceduri legislative privind introducerea vaccinării universale. Potrivit declarațiilor sale, acesta ar putea fi lansat în cursul acestui an.

După reuniunea la nivel înalt de marți privind pandemia, acesta a declarat: „Avem nevoie de o procedură legislativă în care fiecare parlamentar să voteze conform conștiinței sale în problema vaccinării obligatorii universale.”

Scholz a adăugat că momentul în care toată lumea ar trebui să fie vaccinată nu ar trebui să fie prea îndepărtat. „Deci sugestia mea este începutul lunii februarie sau începutul lunii martie”, a spus el.

Sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...