Unul din patru refugiați ucraineni vrea să rămână definitiv în Germania

Fugind din calea războiului, au venit în Germania pentru că rudele lor se aflau deja acolo. Mulți dintre ei nu mai doresc să se întoarcă în țara lor de origine….

O treime dintre respondenți (34%) intenționează să părăsească Germania după război

Mai mult de unul din trei refugiați de război din Ucraina ar dori să rămână în Germania permanent sau cel puțin pentru câțiva ani. Acest lucru este indicat de rezultatele unui sondaj reprezentativ la care au participat, printre alții, Centrul de Cercetare al Oficiului Federal pentru Migrație și Refugiați (germană: Forschungszentrum des Bundesamts für Migration und Flüchtlinge) și Institutul German pentru Cercetare Economică (germană: Deutsches Institut für Wirtschaftsforschung).

Potrivit sondajului, 26% din cei peste 11.000 de ucraineni chestionați și-au exprimat intenția de a locui permanent în Germania. Alți 11 la sută ar dori să rămână pentru mai mulți ani.

O treime dintre respondenți (34%) intenționează să părăsească Germania după încheierea războiului. 27 la sută dintre participanții la sondaj au fost indeciși. Doar 2% dintre refugiații din Ucraina intenționează să părăsească Germania în următorul an.

17 la sută dintre cei chestionați au un loc de muncă în Germania

Dintre refugiații de vârstă activă, 17% aveau un loc de muncă la momentul sondajului. Cei mai mulți dintre ei, 71%, lucrau într-o ocupație care necesită o diplomă universitară sau un certificat de calificare profesională.

Două treimi dintre cei care au fugit în Germania proveneau din acele regiuni ale Ucrainei care fuseseră deosebit de afectate de război. Printre cele mai importante motive pentru alegerea Germaniei ca destinație, 60% dintre refugiați au indicat faptul că membrii familiei, prietenii și cunoștințele lor trăiesc deja în această țară. Alte motive frecvent menționate au fost respectul pentru drepturile omului, sistemul de protecție socială, sistemul educațional, cultura de deschidere și situația economică din Germania. 18% dintre refugiați au declarat că faptul că au ajuns în Germania a fost o coincidență. Sondajul s-a desfășurat în perioada august-octombrie.

La 21 noiembrie, Registrul Central al Străinilor a înregistrat 1.026.599 de persoane care au intrat în Germania de la începutul războiului, la 24 februarie. Aproximativ 80% dintre refugiații adulți din Ucraina sunt femei, dintre care aproape una din două (48%) locuiesc cu copii minori.

Sursa: www.zeit.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...