Trafic de carduri de vaccinare false: un raid al poliției din Hesse și Baden-Württemberg a dus la arestarea a 12 suspecți

Poliția din Hesse a desfășurat o operațiune de amploare împotriva falsificării carnetelor de vaccinare. Două persoane suspectate de fals și zece persoane suspectate că au cumpărat carduri de vaccinare false au fost arestate temporar miercuri, au anunțat Biroul de Poliție Criminală din Hessa și Parchetul din Darmstadt. În total, 200 de polițiști au luat parte la vânătoarea de oameni și au percheziționat 23 de proprietăți.

Era necesar să se plătească între 100 și 400 de euro pentru un document fals

Potrivit anchetatorilor, există suspiciunea de falsificare de documente în scopuri comerciale. Pe lângă spațiile situate în Hesse – inclusiv în municipalitățile Wiesbaden, Darmstadt, Offenbach, Kassel și Frankfurt pe Main – anchetatorii au cercetat și proprietăți din orașele Heidelberg și Karlsruhe, situate în Baden-Württemberg.

Ofițerii îl suspectează pe bărbatul de 36 de ani din Bickenbach că a falsificat carnete de vaccinare și le-a vândut împreună cu celălalt suspect principal, un bărbat de 42 de ani din Mörfelden-Walldorf. Această suspiciune a fost confirmată de investigații suplimentare. S-a stabilit că amândoi făceau comerț cu carduri de vaccinare și coduri QR false.

Aceștia ar fi vândut cel puțin 300 de contrafaceri cu sume cuprinse între 100 și 400 de euro. Au fost identificate 20 de persoane suspectate că le-au cumpărat. Dintre aceștia, 15 au fost găsiți la sediul percheziționat miercuri și arestați temporar.

Introducerea regulii 2G alimentează comerțul cu certificate de vaccinare false

Șeful Biroului Federal de Poliție Criminală, Holger Münch, a declarat că piața certificatelor false a fost în plină expansiune în timpul pandemiei, dar că poliția este cu ochii pe ea. „Desigur, trebuie să ținem cont de faptul că infractorii reacționează rapid la schimbările care au loc. Cererea crește odată cu răspândirea normelor 2G, când persoanele nevaccinate încearcă să evite restricțiile. Apoi, infractorii încearcă să satisfacă această cerere.” Trebuie să ne uităm cu atenție unde sunt oferite astfel de lucruri, a spus el. „De regulă, acest lucru se întâmplă pe platformele de tranzacționare și pe forumuri, așa că poliția este prezentă și acolo pentru a împiedica dezvoltarea unor astfel de modele de afaceri și pentru a opri imediat acest tip de practică.”

Sursa: www.welt.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

Ultima publicare

Decizia guvernului german: Interzicerea vânzării de petarde și a adunărilor în noaptea de Revelion

Anul acesta, în Germania, Revelionul va fi (din nou) fără petarde! Guvernul federal și cel de stat au căzut...

Söder vrea vaccinarea obligatorie a copiilor începând cu vârsta de 12 ani

Premierul bavarez Markus Söder (54 de ani, CSU) i-a înfuriat pe pediatrii germani cu această cerere. Miercuri, Söder a...

Germania: posibilitatea de a obține concediu medical după o consultație telefonică, prelungită până la sfârșitul lunii martie

În noul an, în Germania va fi posibil să se obțină concediu medical pentru o răceală ușoară după o...

Noi restricții în Germania: Deciziile nu intră în vigoare imediat!

Guvernul german a decis astăzi să înăsprească restricțiile, după cum a anunțat Angela Merkel în cadrul unei conferințe de...