SPD, Verzii și FDP sunt de acord cu prelungirea restricțiilor în Germania până în martie 2022

SPD, Verzii și FDP au ajuns la un acord cu privire la un proiect de lege privind măsurile de prevenire a răspândirii pandemiei de coronavirus. Acestea vor rămâne în vigoare până în luna martie a anului viitor. Partidele intenționează să reintroducă testarea gratuită a coronavirusului și să introducă o regulă obligatorie 3G la locul de muncă.

Starea de epidemie din Germania va expira pe 25 noiembrie

Obiectivul celor trei grupuri parlamentare este de a „proteja cât mai multe persoane, în special în lunile de toamnă și de iarnă”, după cum a explicat vicepreședintele grupului parlamentar SPD, Dirk Wiese. Din acest motiv, testele gratuite pentru coronavirus ar trebui să fie restabilite în opinia lor. În plus, 3G ar trebui să devină obligatorie la locul de muncă. Wiese a menționat, de asemenea, subvenții pentru spitalele care îngrijesc pacienții cu COVID-19.

„În ultimele zile, după discuții intense între reprezentanții FDP, Alianța 90/Verzi și SPD, am ajuns la concluzia că, având în vedere progresul campaniei de vaccinare, nu mai există motive pentru prelungirea urgenței epidemice”, a declarat Wiese pentru Tagesspiegel.

Politicieni din SPD, FDP și Partidul Verde împotriva unei noi închideri și a închiderii școlilor

Potrivit lui Wiese, ar trebui să existe un temei juridic pentru testarea obligatorie în anumite centre de îngrijire a persoanelor în vârstă. În plus, „ar trebui instituit un sistem de monitorizare pentru vaccinările de rapel”.

Proiectul de lege nu prevede o nouă prelungire a stării de epidemie, care va expira la 25 noiembrie, dar, în opinia politicienilor, acest lucru înseamnă doar că măsurile de combatere a pandemiei vor trebui să fie din nou decise de Bundestag.

Proiectul de lege exclude posibilitatea reintroducerii închiderii, inclusiv a închiderii școlilor. Potrivit proiectului de lege, SPD, Verzii și FDP doresc ca în Legea privind protecția împotriva infecțiilor să fie inclus un „catalog de măsuri de protecție valabile la nivel național”.

Iată ce plănuiesc SPD, Verzii și FDP:

  • restabilirea testării gratuite a coronavirusului
  • 3G obligatorii la locul de muncă
  • subvenții pentru spitale pentru îngrijirea pacienților COVID-19
  • testarea obligatorie în anumite centre de îngrijire a persoanelor vârstnice
  • noile măsuri trebuie să fie puse în aplicare până la 19 martie
  • sunt excluse închiderile și închiderile de școli

Sunt menționate în mod explicit, printre altele, ordinul de a păstra o distanță socială, obligația de a purta măști, dispozițiile privind regula 3G în locurile publice, obligația de a avea un concept de igienă și colectarea și prelucrarea datelor cu caracter personal ale vizitatorilor. Lista de măsuri disponibile pentru a preveni răspândirea coronavirusului în Germania nu menționează închideri de școli sau de unități de învățământ.

Noul catalog este „limitat la măsurile care pot fi rezonabile și adecvate în faza actuală a luptei împotriva unei pandemii”, se arată în proiectul de lege. Aplicarea acestora va depinde de situația pandemică care predomină în fiecare stat federal sau chiar în anumite regiuni.

Sprijin social special și în 2022

SPD, Verzii și FDP doresc, de asemenea, ca accesul mai ușor la sistemele de securitate socială să fie garantat până la 31 martie 2022.

Ideea este ca „cei care sunt încă afectați din punct de vedere economic de pandemia COVID-19 să poată continua să primească sprijinul necesar cât mai ușor și mai rapid în viitor”. – citește proiectul.

Reglementările speciale privind alocația pentru îngrijirea copilului bolnav vor continua să se aplice și în 2022.

Se așteaptă ca proiectul de lege să fie depus în parlament joia aceasta și apoi să fie adoptat într-o sesiune specială o săptămână mai târziu. Se așteaptă ca noile măsuri să fie în vigoare până la 19 martie.

Sursa: www.tagesspiegel.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...