Spahn: Germania va dona 100 de milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului. Acestea vor merge în țările în nevoie

Germania intenționează să doneze 100 de milioane de doze de vaccin până la sfârșitul acestui an, în cadrul campaniei internaționale de vaccinare împotriva COVID-19. „Este atât cât am folosit în țara noastră până acum”, a declarat – a declarat ministrul federal al Sănătății, Spahn, în marja unei reuniuni a miniștrilor sănătății din țările G20 la Roma. Obiectivul este de a vaccina cel puțin 40 la sută din populația lumii până la sfârșitul anului. Politicianul CDU a declarat că pandemia se va încheia doar atunci când va fi stăpânită la nivel mondial. În caz contrar, ar putea apărea variante, care ar ajunge din nou în Germania și ar cauza probleme.

Miniștrii Sănătății din G20 vor discuta despre noi măsuri de combatere a COVID-19

La reuniunea de două zile a miniștrilor sănătății din G20, subiectul principal este pandemia de coronavirus. Potrivit ministrului italian al sănătății, Italia dorește să semneze „Pactul de la Roma” pentru a vaccina populația lumii. Nici o țară nu se poate salva singură, a spus el, dar arma pe care o avem la dispoziție sunt vaccinurile. Italia deține în prezent președinția G20.

Miniștrii sănătății vor să discute despre calea de urmat în ceea ce privește pandemia. Printre altele, aceștia vor discuta despre modalitățile actuale de combatere a COVID-19 și despre strategiile pentru viitor. Miniștrii vor reflecta asupra modalităților de diseminare mai bună și mai echitabilă a cunoștințelor științifice și a accesului la vaccinuri în întreaga lume. Scopul este „un mesaj puternic de cooperare, solidaritate și dreptate pentru a ne asigura că nimeni nu este lăsat în urmă”, au declarat organizatorii din Italia.

Aproape 51 de milioane de persoane din Germania sunt complet vaccinate

Cu ocazia summitului, Spahn a cerut, de asemenea, mai multe vaccinări în Germania. În opinia sa, sunt necesare cel puțin încă 5 milioane de vaccinări pentru a trece cu bine peste lunile următoare. De asemenea, este necesar să acționăm mai repede. Până în prezent, 50,9 milioane de persoane, adică 61,2 la sută din populație, au fost vaccinate complet în Germania. Ministrul federal al Sănătății i-a îndemnat pe cetățenii care încă ezită să accepte oferta de vaccinare împotriva coronavirusului cât mai curând posibil. „Acum, în septembrie, vom decide, atât în Germania, cât și în Europa, cât de sigur vom trece toamna și iarna”, a adăugat el.

Spahn a subliniat că prin vaccinare ne protejăm nu numai pe noi înșine, ci și pe ceilalți, în special pe cei mai slabi membri ai societății. El a subliniat că „cei care nu se vaccinează se vor afla uneori într-o situație mai dificilă, pur și simplu din cauza lipsei de protecție”. În același timp, Spahn s-a pronunțat din nou împotriva vaccinării obligatorii, care, în opinia sa, ar duce la diviziuni. Ministrul german al sănătății a precizat că, în opinia sa, există doar un „număr foarte mic” de persoane care resping în mod fundamental și decisiv vaccinarea. „La ceilalți putem și vrem să ajungem”, a declarat Spahn.

Sursa: www.sueddeutsche.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...