Șeful Stiko se opune vaccinării obligatorii în Germania

În Germania există o dezbatere în curs de desfășurare cu privire la vaccinarea obligatorie. Șeful Comitetului permanent pentru vaccinare din Germania a luat cuvântul pe această temă și s-a pronunțat împotriva acestei idei.  „Personal, nu sunt în favoarea vaccinării obligatorii. Nu am fost niciodată și nu voi fi niciodată”. – a spus el în Thomas Mertens.

„Întotdeauna prefer când oamenii se conving să facă ceva rațional, cum ar fi vaccinarea.” Pentru sceptici, acest lucru se poate întâmpla prin noi vaccinuri, a spus Mertens referindu-se la medicamentul Novavax.

Mulți dintre cei care critică vaccinurile cu ARNm așteaptă, se pare, alternative. În plus, în SUA este în curs de dezvoltare un vaccin care funcționează în mod similar cu vaccinul oral împotriva poliomielitei. Potrivit lui Mertens, acest vaccin ar putea fi un succes în ceea ce privește eficacitatea și acceptarea.

Este necesară o vaccinare de rapel

Mertens a declarat pentru „Rheinische Post” că vaccinarea de rapel are sens. „Lupta împotriva variantei delta continuă. Să vă vaccinați din nou la câteva luni după vaccinul de rapel pentru a vă proteja împotriva Omicron, dacă este necesar, nu este o problemă.”

Mertens a prezis că ar putea dura luni de zile pentru a produce posibile noi vaccinuri împotriva variantei de coronavirus „Omikron”. „De trei până la șase luni vor avea probabil nevoie producătorii în laborator. Nu este atât de simplu: oamenii de știință trebuie să creeze un vaccin care să funcționeze împotriva Omikron și Delta, deoarece Delta este încă răspândită. Apoi trebuie să așteptați aprobarea.”

De asemenea, Mertens a explicat din nou că recomandările de vaccinare pentru copiii cu vârsta de 5 ani și mai mari ar trebui să fie așteptate până la data de livrare a vaccinului pentru copii, adică înainte de 13 decembrie. Pe termen lung, șeful Stiko se așteaptă ca și vaccinurile pentru copiii sub cinci ani să fie aprobate.

Mertens nu și-ar vaccina copilul în acest moment

Cu toate acestea, el însuși nu și-ar vaccina în prezent copilul de șapte ani împotriva coronavirusului. Șeful Stiko a declarat acest lucru într-un podcast al Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Printre alte motive, Mertens a menționat lipsa de date: EMA efectuează doar un test pe hârtie. „În afară de câțiva copii care au fost vaccinați la această grupă de vârstă în cadrul unor studii de aprobare, nu avem date privind tolerabilitatea reală a vaccinului la această grupă”.

El continuă: „Trebuie să încercăm să aflăm cât mai exact posibil ce înseamnă de fapt vaccinarea acestui grup de vârstă pentru evoluția pandemiei și, în cele din urmă, care sunt posibilele riscuri reziduale ale vaccinării la acest grup de vârstă.”

Faptul că alte țări își vaccinează deja copiii nu este de asemenea suficient pentru Mertens: „Faptul că vaccinarea are loc nu este încă o informație suficientă”.

sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...