Rusia a atacat Ucraina: „Acesta este un război. Este ceva ce Europa nu a mai văzut de zeci de ani”

Explozii puternice pot fi auzite în capitala ucraineană Kiev, Harkov, Mariupol, Kramatorsk și Odessa, potrivit BILD, Reuters și CNN. Un reporter BILD a comentat cu următoarele cuvinte: „Acesta este un război. Este ceva ce Europa nu a mai văzut de zeci de ani”.

Se pare că Odessa este atacată dinspre Marea Neagră de către marina rusă.

Liderul rus Vladimir Putin (69 de ani) a declarat, într-un discurs televizat, că a ordonat o „operațiune militară specială” și că nu dorește să ocupe Ucraina, ci să o „demilitarizeze și să o denazifice”. Putin le-a cerut ucrainenilor să depună armele.

Putin amenință alte țări

Către țările străine, Putin a lansat o amenințare brutală: „Oricine încearcă să ne obstrucționeze, sau chiar mai mult, să creeze o amenințare la adresa țării noastre și a poporului nostru, trebuie să știe că răspunsul Rusiei va fi imediat și va duce la astfel de consecințe cum nu ați experimentat niciodată în istoria voastră!”.

Cancelarul german a condamnat invazia Rusiei

Cancelarul german Olaf Scholz a condamnat invazia Rusiei, pe care a calificat-o drept o „încălcare gravă a dreptului internațional”. „Nu poate fi justificată prin nimic,” – a spus cancelarul într-o declarație joi dimineață. „Aceasta este o zi teribilă pentru Ucraina și o zi neagră pentru Europa”.

Guvernul german a făcut din nou apel la cetățenii germani să părăsească „urgent” Ucraina. „În Ucraina au loc lupte și atacuri cu rachete. Cetățenii germani sunt sfătuiți să părăsească țara. Dacă nu puteți părăsi țara pe o rută sigură, rămâneți pentru moment într-o zonă protejată”, a declarat – se arată în declarație.

Biden reacționează la actul de agresiune al Rusiei

Președintele american Joe Biden (79 de ani) a condamnat ferm atacul militar rusesc asupra Ucrainei. El a spus că guvernul de la Moscova ar trebui să se aștepte la consecințe dure. Președintele american a vorbit despre un „atac neprovocat și nejustificat” asupra Ucrainei. „Președintele Putin a ales un război premeditat care va provoca pierderi catastrofale de vieți omenești și suferințe umane”, a spus el.

Sursa: www.bild.de, fr.de, Ingermania.ro

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...