Putin s-a scufundat până la fund, liderul Rusiei are cel puțin 7 ascunzători secrete

Vladimir Putin (69 de ani) nu s-a mai întors la Kremlin din 23 februarie, cu o zi înainte de atacul asupra Ucrainei. Centrul puterii sale de la Moscova este în prezent prea periculos pentru el.

Doar Putin dă ordine

Temându-se de atacuri, Putin se mută dintr-un loc în altul. Alături de el se află agenți ai FSO („Federalnaja Sluschba Ochrany”) și ai Gărzii Naționale, un grup pe care l-a înființat special pentru protecția sa. Vineri, purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, a precizat încă o dată că doar Putin dă ordinele pentru atacurile din Ucraina. El este singurul comandant”, a spus el.

Cel puțin 7 ascunzători ale lui Putin

Putin folosește cel puțin șapte locații în jocul său de-a v-ați ascunselea. Are propriul apartament și un apartament închiriat în Moscova, precum și alte reședințe în Kaliningrad, Karelia (lângă granița finlandeză), în munții Altai și în Crimeea, lângă Ialta.

Experții consideră că este puțin probabil ca acesta să poată rămâne și în vila sa de la Marea Neagră din Soci. În plus, Putin ar putea folosi toate apartamentele și reședințele militarilor și ale administrației prezidențiale ca ascunzători.

Serviciile de informații occidentale sunt atente la buncărul nuclear din Samara

Potrivit serviciilor de informații occidentale, acesta ar folosi, de asemenea, un buncăr nuclear în Samara. Acest oraș mare este situat pe malul estic al Volgăi, la 860 km de Moscova.

una dintre băile situate în buncăr

Buncărul Samara a fost construit de Iosif Stalin (d. 1953) în timpul celui de-al Doilea Război Mondial – ca loc de refugiu în cazul în care Moscova ar fi fost capturată.

sala de conferințe din buncărul lui Putin

Putin este suspectat că zboară din loc în loc cu unul dintre avioanele sale (echipat cu un transponder pentru a împiedica detectarea avionului de către radar) sau că se deplasează cu mașina.

O mașină dezvoltată special pentru Putin

Mașina lui Putin a fost dezvoltată special pentru liderul de la Kremlin sub numele de cod „Project Kortesh”. Rezultatul este „Senat Aurus”, care are o lungime de 6,63 metri, o lățime de 2 metri și o înălțime de 1,70 metri (Putin intră în el stând în picioare). Vehiculul de 6,5 tone este propulsat de un motor Porsche V8 de 4,4 litri și 600 CP. Automobilul poate atinge o viteză maximă de 250 km/h (reglabilă) și are blindaj (Kevlar și titan).

Avionul lui Putin

Avionul lui Putin este un Ilyushin 96-300 PU transformat (PU înseamnă centru de comandă în limba rusă), care este cunoscut și sub numele de Kremlinul zburător. Acesta este echipat cu tehnologie de comunicații și cu un sistem de apărare antirachetă. Există, de asemenea, o capsulă de urgență pentru președinte în caz de urgență. În plus, la bordul navei există o sală de fitness, o sală de mese, dușuri și o mică stație de prim ajutor.

În cine mai are Putin încredere?

Alături de Putin se află două persoane în mod special:

Cel mai de încredere om al lui Putin este ministrul Apărării Sergei Shoigu (66 de ani). El îi este loial lui Putin, îi răspândește minciunile și este considerat arma universală a despotului de la Kremlin.

Joi, el a continuat să afirme că Rusia vizează „doar obiecte militare” și folosește „doar arme de înaltă precizie”. De asemenea, el susține că Rusia trebuie să se apere împotriva amenințării din partea Occidentului și că nu ocupă teritoriul ucrainean. Luni (28 februarie), Shoigu a pus în alertă maximă armele nucleare ale superputerii.

Inginerul de formație se află la Kremlin de 30 de ani – mai mult decât Putin însuși. Imaginile îi arată pe cei doi bărbați pescuind împreună în Tuva (Siberia, la granița cu Mongolia) – orașul natal al ministrului – în timpul vacanței lor de vară:

În vârstă de 66 de ani, a fost numit de mai multe ori personalitatea anului în Rusia.

Liderul de la Kremlin a apelat deja la ajutorul ministrului în timpul anexării Crimeei în 2014, a războiului din Siria și a altor conflicte armate (de exemplu, Libia, Georgia etc.). Shoigu este cel mai important om al lui Putin în lupta împotriva criticului Kremlinului, Alexei Navalny.

În plus, Putin poate conta pe sprijinul șefului Statului Major General Valeriy Gerasimov (66 de ani). El este omul de legătură al lui Putin cu armata. Gerasimov și-a petrecut întreaga carieră în armată, fiind absolvent al școlii de ofițeri din Kazan.

El este adjunctul lui Shoygu și, prin urmare, este responsabil pentru conducerea operațională a războiului din Ucraina. Și continuă acolo ceea ce a comandat deja în războiul sirian (din 2015).

În 2021, potrivit presei ruse, el a subliniat că Kremlinul își rezervă dreptul de a folosi arme nucleare dacă un agresor le folosește împotriva Rusiei sau dacă existența statului rus este amenințată.

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: Interzicerea generală a căsătoriei copiilor este incompatibilă cu Legea fundamentală

Interzicerea generală a căsătoriei copiilor încalcă Legea fundamentală germană. Aceasta este decizia Curții Constituționale Federale din Karlsruhe. Modificări necesare ale...

Germania: există un acord privind subvențiile pentru încălzire, printre altele, pentru păcură și peleți

Guvernul federal și guvernele diferitelor landuri germane au convenit asupra condițiilor de lansare a unui fond de ajutor pentru...

Schufa scurtează perioada de păstrare a înscrisurilor privind falimentul consumatorilor

De acum înainte, informațiile privind insolvențele consumatorilor pot fi găsite pe Schufa doar timp de șase luni. Compania a...

Discuțiile privind viitorul biletului de 29 de euro sunt în curs de desfășurare la Berlin

La șase săptămâni de la alegerile pentru Camera Deputaților din Berlin (germană: Abgeordnetenhaus), SPD revine, cel puțin parțial, asupra...