Profesorii nevaccinați din Baden-Württemberg vor trebui să fie testați zilnic pentru coronavirus

Profesorii nevaccinați din Baden-Württemberg vor trebui să fie testați zilnic pentru coronavirus în noul an școlar. Acest lucru este valabil și pentru toți ceilalți angajați școlari nevaccinați, a declarat joi, la Stuttgart, Theresa Schopper (Verzi), ministrul Culturii și Educației din Baden-Württemberg. În ceea ce îi privește pe elevi, testele vor fi efectuate de trei ori pe săptămână. Persoanele vaccinate și recuperate sunt scutite de test. Pentru a evita necesitatea de a face cursuri la distanță sau hibride, se va continua obligația de a purta măști în școli.

Modificări privind carantina obligatorie pentru elevi

Noul an școlar din Baden-Württemberg începe săptămâna viitoare, iar reglementările menționate mai sus sunt concepute pentru a permite predarea permanentă la fața locului. În cazul în care se detectează o infecție cu COVID-19, întreaga clasă nu va mai fi pusă în carantină, ci doar copilul care a fost infectat. Elevii rămași într-o clasă vor fi testați zilnic pentru coronavirus timp de cinci zile consecutive. În cazul în care o cincime din clasă este infectată, atunci deciziile privind acțiunile ulterioare vor fi luate după consultarea cu autoritatea sanitară competentă.

„Facem tot ce putem pentru a evita închiderea școlilor”, a declarat ministrul culturii și educației. În același timp, Theresa Schopper a subliniat că, dacă apar noi variante ale coronavirusului, ar putea fi din nou necesare măsuri mai stricte.

Sursa: www.spiegel.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Printr-o decizie a Bundestagului, tăierile din beneficiile Hartz IV pentru încălcări vor fi suspendate timp de un an

Sancțiunile pentru beneficiarii de ajutor social vor fi relaxate până la intrarea în vigoare a așa-numitului "venit al cetățenilor"...

Recensământul 2022 în Germania: iată cum să recunoști dacă ai de-a face cu un conațional adevărat

În general, ar trebui să fiți precaut atunci când aveți de-a face cu străinii care vă bat brusc la...

O confruntare politică pe tema biletului de 9 euro. Vot în Bundesrat vineri

Lucrările pregătitoare au fost în mare parte finalizate. Pre-vânzările la unele companii de transport urmează să înceapă săptămâna viitoare;...

Pentru 9 euro prin Germania – acum știi când va fi posibil acest lucru!

Consumatorii din Germania vor putea cumpăra un așa-numit bilet lunar pentru 9 euro de la Deutsche Bahn începând cu...