Printr-o decizie a Bundestagului, tăierile din beneficiile Hartz IV pentru încălcări vor fi suspendate timp de un an

Sancțiunile pentru beneficiarii de ajutor social vor fi relaxate până la intrarea în vigoare a așa-numitului „venit al cetățenilor” (Bürgergeld) planificat de guvernul federal.

Tăierile nu pot fi mai mari de 10 la sută din beneficii

Cu voturile SPD, Verzilor și FDP, Bundestagul a adoptat joi, 19 mai, un proiect de lege care suspendă pentru un an sancțiunile aplicate beneficiarilor alocației Hartz IV.

Conform noii legislații, reducerea alocației va fi posibilă numai în cazul în care nu se prezintă în mod repetat la programările de la biroul de ocupare a forței de muncă, iar reducerile nu pot depăși 10% din alocație.

În 2019, Curtea Constituțională Federală a decis că o reducere a securității de bază cu peste 30% amenință minimul de subzistență și, prin urmare, este inacceptabilă. Cu toate acestea, în general, judecătorii au considerat că obligația de a coopera este constituțională.

CDU/CSU a criticat ridicarea de amploare a sancțiunilor, în timp ce Partidul de Stânga ar merge chiar mai departe

Anul viitor, o coaliție formată din SPD, Verzi și FDP dorește să introducă așa-numitul „venit al cetățeanului” (în germană Bürgergeld) pentru a înlocui forma anterioară de securitate de bază și să redefinească obligațiile șomerilor de a coopera cu autoritățile. Ministrul federal al Muncii, Hubertus Heil (49 de ani, SPD), dorește să prezinte un proiect de lege privind „venitul de cetățean” în cursul acestei veri.

CDU/CSU au criticat ridicarea de amploare a sancțiunilor. Pe de altă parte, Partidul de Stânga a cerut eliminarea sancțiunilor și pentru neprezentarea la programările de la biroul de ocupare a forței de muncă.

Potrivit estimărilor guvernului federal, moratoriul va implica cheltuieli suplimentare de aproximativ 12 milioane de euro în acest an. Marea majoritate a acestei sume – aproximativ 11,6 milioane de euro – va fi acoperită de guvernul federal, iar restul de către state.

Sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...