Printr-o decizie a Bundestagului, tăierile din beneficiile Hartz IV pentru încălcări vor fi suspendate timp de un an

Sancțiunile pentru beneficiarii de ajutor social vor fi relaxate până la intrarea în vigoare a așa-numitului „venit al cetățenilor” (Bürgergeld) planificat de guvernul federal.

Tăierile nu pot fi mai mari de 10 la sută din beneficii

Cu voturile SPD, Verzilor și FDP, Bundestagul a adoptat joi, 19 mai, un proiect de lege care suspendă pentru un an sancțiunile aplicate beneficiarilor alocației Hartz IV.

Conform noii legislații, reducerea alocației va fi posibilă numai în cazul în care nu se prezintă în mod repetat la programările de la biroul de ocupare a forței de muncă, iar reducerile nu pot depăși 10% din alocație.

În 2019, Curtea Constituțională Federală a decis că o reducere a securității de bază cu peste 30% amenință minimul de subzistență și, prin urmare, este inacceptabilă. Cu toate acestea, în general, judecătorii au considerat că obligația de a coopera este constituțională.

CDU/CSU a criticat ridicarea de amploare a sancțiunilor, în timp ce Partidul de Stânga ar merge chiar mai departe

Anul viitor, o coaliție formată din SPD, Verzi și FDP dorește să introducă așa-numitul „venit al cetățeanului” (în germană Bürgergeld) pentru a înlocui forma anterioară de securitate de bază și să redefinească obligațiile șomerilor de a coopera cu autoritățile. Ministrul federal al Muncii, Hubertus Heil (49 de ani, SPD), dorește să prezinte un proiect de lege privind „venitul de cetățean” în cursul acestei veri.

CDU/CSU au criticat ridicarea de amploare a sancțiunilor. Pe de altă parte, Partidul de Stânga a cerut eliminarea sancțiunilor și pentru neprezentarea la programările de la biroul de ocupare a forței de muncă.

Potrivit estimărilor guvernului federal, moratoriul va implica cheltuieli suplimentare de aproximativ 12 milioane de euro în acest an. Marea majoritate a acestei sume – aproximativ 11,6 milioane de euro – va fi acoperită de guvernul federal, iar restul de către state.

Sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...