Primul land federal din Germania relaxează astăzi restricțiile!

Joi, tot în Baden-Württemberg, rata de incidență pe 7 zile a depășit pragul de 1000. Cu toate acestea, landul din sudul Germaniei relaxează astăzi restricțiile! Începând de astăzi, intră în vigoare un nou regulament privind coronavirusul – cu facilități pentru restaurante, muzee și sporturi de interior.

Un număr și mai mare de persoane vor putea participa acum la evenimente sportive și culturale de amploare. Chiar și persoanele nevaccinate vor simți o oarecare ușurare, deoarece acum există doar o alertă de nivel I.

Motivul relaxării, în ciuda numărului tot mai mare de infecții cu coronavirus, este că experții, precum și guvernul de stat condus de Winfried Kretschmann (73 de ani, Verzi) presupun că infecțiile cu noua variantă Omicron sunt mult mai ușoare.

Acest lucru este confirmat de numărul de persoane infectate cu coronavirus în spitale, care rămâne stabil.

Baden-Württemberg relaxează restricțiile!

Prezentare generală a măsurilor de atenuare:

▶︎ Catering: persoanele care au fost vaccinate și cele care s-au recuperat nu mai trebuie să prezinte testele actualizate. De asemenea, se elimină regulamentul care impunea restaurantelor anumite ore de închidere.

▶︎ Sportul profesionist: Stadionul poate găzdui din nou până la 6.000 de spectatori – conform regulii 2G-plus. Dacă organizatorii doresc să rămână la regula 2G, limita maximă este de 3000 de spectatori. Zece la sută pot fi locuri în picioare.

▶︎ Cultură: Pentru concerte, 3.000 de spectatori sunt admiși în interior – cu condiția ca la intrare să se aplice regula 2G-plus. Pentru 2G, limita maximă este de 1 500. Pentru toate evenimentele, se poate folosi maximum jumătate din capacitatea locației. De asemenea, în muzee și biblioteci se aplică doar 2G în loc de 2G-plus.

▶︎ Timp liber: Persoanele vaccinate și persoanele care s-au vindecat nu mai trebuie să prezinte un test atunci când folosesc ofertele turistice, cum ar fi teleschiurile, telecabinele și tururile cu autocarul. În sporturile recreative și de club, regula 2G-plus nu se va mai aplica în săli.

▶︎ Comerț cu amănuntul: Regula 3G revine. Chiar și persoanele nevaccinate pot merge din nou la cumpărături cu un test actualizat.

▶︎ Stare de asediu: Cei nevaccinați pot ieși din nou în oraș între orele 21.00 și 5.00. Pe viitor, restricțiile de stingere se vor aplica doar dacă numărul de cazuri dintr-o zonă depășește 1.500.

▶︎ Universități: De luni, chiar și studenții nevaccinați cu rezultate negative la teste pot participa din nou la cursuri și exerciții.

▶︎ Exacerbare: Cluburile, discotecile și sălile de expoziție trebuie să rămână închise din cauza riscului crescut de infecție. Paradele de carnaval sunt interzise. În viitor, masca FFP2 trebuie purtată în autobuze și trenuri.

Sursa: Bild

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...