Prețuri record la benzină în Germania, deja peste 2 euro pe litru!

Prețul carburantului Shell V-Power Racing la o stație din centrul capitalei germane a depășit pentru prima dată doi euro! Luni dimineață, în cartierul Schöneberg din Berlin, benzina costa aproape 2,01 euro pe litru.

Ca să înrăutățească situația, chiar și prețul benzinei obișnuite cu cifră octanică ridicată la multe benzinării situate de-a lungul autostrăzilor germane depășește din ce în ce mai mult bariera de doi euro.

Luni dimineață a trebuit să plătești aproape 2,13 euro pentru un litru de benzină la stația Shell de pe A61, lângă Hunsrück!

Prețul carburanților șochează șoferii din Germania

Șoferii din Germania plătesc acum chiar mai mult decât în 2014, când cel mai mare preț pentru benzina Super Plus în Berlin a fost de 1,86 euro pe litru.

Care este motivul pentru care se întâmplă acest lucru? Prețul petrolului a atins cel mai ridicat nivel din ultimii opt ani. În plus, statul face și el un profit mare: fiecare litru de benzină cumpărat reprezintă aproximativ 1 euro pentru fisc!

În septembrie, ministrul Transporturilor, Andreas Scheuer (46 de ani, CSU), a promis să limiteze creșterea prețurilor la carburanți: „Cred că odată ce se va atinge bariera de doi euro, politicienii vor trebui să intervină”. El a propus o reducere a taxelor pe carburanți. Problema, însă, este pachetul climatic. De facto, aceasta obligă guvernul german să crească prețurile la benzină și motorină.

Sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ultima publicare

Universitatea din Duisburg-Essen: 2020 a avut o mortalitate mai mică decât se aștepta

În anul 2020, au murit mai puțini oameni decât se așteptau. Acest lucru este conform unui studiu recent. Deși...

Guvernul german l-a îndemnat indirect pe fotbalistul Joshua Kimmich să se vaccineze

Guvernul german a făcut un apel indirect la fotbalistul Joshua Kimmich să se vaccineze. Kimmich acționează ca un model...

Statele federale împotriva propunerii lui Spahn de ridicare a stării de epidemie în Germania

Cu doar câteva zile în urmă, se părea că Germania va începe încet-încet să ridice restricțiile. Însuși ministrul Sănătății,...

Furtuna ‘Ignatz’ se deplasează deasupra Germaniei – avertizare de tornadă ‘scurtă’

Furtuna "Ignatz" și-a început cursul deasupra Germaniei joi dimineața devreme. Prima furtună puternică de toamnă din acest an a...