Prețuri record la benzină în Germania, deja peste 2 euro pe litru!

Prețul carburantului Shell V-Power Racing la o stație din centrul capitalei germane a depășit pentru prima dată doi euro! Luni dimineață, în cartierul Schöneberg din Berlin, benzina costa aproape 2,01 euro pe litru.

Ca să înrăutățească situația, chiar și prețul benzinei obișnuite cu cifră octanică ridicată la multe benzinării situate de-a lungul autostrăzilor germane depășește din ce în ce mai mult bariera de doi euro.

Luni dimineață a trebuit să plătești aproape 2,13 euro pentru un litru de benzină la stația Shell de pe A61, lângă Hunsrück!

Prețul carburanților șochează șoferii din Germania

Șoferii din Germania plătesc acum chiar mai mult decât în 2014, când cel mai mare preț pentru benzina Super Plus în Berlin a fost de 1,86 euro pe litru.

Care este motivul pentru care se întâmplă acest lucru? Prețul petrolului a atins cel mai ridicat nivel din ultimii opt ani. În plus, statul face și el un profit mare: fiecare litru de benzină cumpărat reprezintă aproximativ 1 euro pentru fisc!

În septembrie, ministrul Transporturilor, Andreas Scheuer (46 de ani, CSU), a promis să limiteze creșterea prețurilor la carburanți: „Cred că odată ce se va atinge bariera de doi euro, politicienii vor trebui să intervină”. El a propus o reducere a taxelor pe carburanți. Problema, însă, este pachetul climatic. De facto, aceasta obligă guvernul german să crească prețurile la benzină și motorină.

Sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...