Prețuri record la benzină în Germania, deja peste 2 euro pe litru!

Prețul carburantului Shell V-Power Racing la o stație din centrul capitalei germane a depășit pentru prima dată doi euro! Luni dimineață, în cartierul Schöneberg din Berlin, benzina costa aproape 2,01 euro pe litru.

Ca să înrăutățească situația, chiar și prețul benzinei obișnuite cu cifră octanică ridicată la multe benzinării situate de-a lungul autostrăzilor germane depășește din ce în ce mai mult bariera de doi euro.

Luni dimineață a trebuit să plătești aproape 2,13 euro pentru un litru de benzină la stația Shell de pe A61, lângă Hunsrück!

Prețul carburanților șochează șoferii din Germania

Șoferii din Germania plătesc acum chiar mai mult decât în 2014, când cel mai mare preț pentru benzina Super Plus în Berlin a fost de 1,86 euro pe litru.

Care este motivul pentru care se întâmplă acest lucru? Prețul petrolului a atins cel mai ridicat nivel din ultimii opt ani. În plus, statul face și el un profit mare: fiecare litru de benzină cumpărat reprezintă aproximativ 1 euro pentru fisc!

În septembrie, ministrul Transporturilor, Andreas Scheuer (46 de ani, CSU), a promis să limiteze creșterea prețurilor la carburanți: „Cred că odată ce se va atinge bariera de doi euro, politicienii vor trebui să intervină”. El a propus o reducere a taxelor pe carburanți. Problema, însă, este pachetul climatic. De facto, aceasta obligă guvernul german să crească prețurile la benzină și motorină.

Sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...