„Pilula de după” în Germania – cum funcționează, cât costă și cine din Germania o poate obține gratuit?

În caz de relații sexuale neprotejate sau atunci când contracepția a eșuat, se poate folosi așa-numita „pilulă de după” (în germană: „Pille danach”). „Pilula de după” este disponibilă fără prescripție medicală în Germania din 2015 și este din ce în ce mai populară. Mai jos veți afla cum funcționează o astfel de pilulă și cât costă.

„Pilula de după” în Germania

După cum arată statisticile, tot mai multe femei din Germania apelează la „pilula de după”. Anul trecut, s-au vândut 808.000 de unități ale acestui contraceptiv de urgență.

Acest rezultat reprezintă o creștere a vânzărilor cu 6,7 % față de 2016 (757.000 de unități). Aceste informații se bazează pe statisticile Asociației Naționale a Farmaciștilor Germani (germană: Bundesvereinigung Deutscher Apothekerverbände).

Cât costă o „pilulă de după” în Germania?

Pentru medicamentele eliberate fără prescripție medicală, farmaciștii germani își stabilesc singuri prețurile. Prin urmare, acestea variază foarte mult și sunt cuprinse între 20 și 40 de euro. Fondurile germane de asigurări de sănătate de stat acoperă achiziționarea „pilulei de a doua zi” doar pentru femeile cu vârsta de până la 20 de ani, dar numai dacă un medic eliberează o rețetă corespunzătoare. Femeile cu vârsta de peste 20 de ani trebuie să acopere singure achiziționarea „pilulei de după”.

Când funcționează „pilula de după”?

Efectul „pilulei de după” este mai mare atunci când este administrată cât mai curând posibil după un raport sexual neprotejat – în mod ideal, până la 12 ore după aceea. Preparatele care conțin substanța activă „Levonorgestrel” sunt aprobate pentru consum până la maximum 72 de ore după actul sexual neprotejat, iar cele cu substanța activă „Ulipristalaceta” până la maximum 120 de ore.

Comparativ cu 2014 (ultimul an în care medicamentul a fost eliberat doar pe bază de prescripție medicală), vânzările au crescut cu 70,1%. La acea dată, au fost vândute 475.000 de pastile. În 2017, în doar 76.000 de cazuri, medicamentul a fost eliberat pe bază de prescripție medicală. În restul cazurilor, acesta a fost cumpărat fără prescripție medicală.

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...