Pentru 1.500 de euro un taxi din Polonia până în Brandenburg: Iată cum funcționează contrabanda în Germania!

Actuala criză a refugiaților arată puțin diferit față de 2015 – deoarece în ultimele săptămâni și luni s-a dezvoltat o uriașă afacere de contrabandă în jurul ei. În prezent, refugiații pot zbura cu ușurință din multe țări din Orientul Mijlociu către Belarus și, în cele din urmă, pot fi introduși ilegal în Europa.

Aceasta implică o nouă rută de contrabandă, relativ periculoasă dinspre Minsk, dar care este totuși aleasă de foarte mulți refugiați. Dictatorul belarus Alexander Lukașenko (67 de ani) nu este îngrijorat de pericol, deoarece poate șantaja Europa cu oameni.

Iată cum funcționează afacerea de contrabandă în acest moment

Contrabandiștii și agențiile de turism organizează invitații turistice pentru persoane din Irak, Siria, Liban, Turcia, Iran și Iordania: o viză, un bilet de avion și o rezervare la hotel pentru o lună în Belarus (Minsk) – apoi, cu taxiul și pe jos, aceste persoane continuă drumul spre Europa, adesea și spre țări din UE, cum ar fi Germania.

„Costă între 1.700 și 3.000 de dolari,” – Un sirian care dorește să-și păstreze anonimatul declară pentru BILD. În plus: trebuie să plătești „1500 de dolari” pentru a trece granița în Polonia. Mai departe, există un traseu de 12 kilometri de drumeție. „Apoi, oamenii se urcă în taxiuri care îi duc în Germania pentru încă 1.500 de dolari”. – Sirianul continuă.

„Sora mea este în Polonia de cinci zile și vrea să vină cu noi în Bavaria, dar este blocată în Polonia pentru că nu are bani de taxi. Nu am mai avut niciun contact cu ea de două zile, sperăm că va ajunge în Germania în curând.”

Dd iunie Lukașenko permite sosirea de refugiați din multe țări, de exemplu din Irak, care sunt apoi introduși clandestin în Lituania sau Polonia.

5.000 de dolari pentru contrabandă din Irak în Germania

Ali, un irakian, a declarat pentru BILD: „Sunt în Germania de 12 zile. Am plătit un total de 5 000 de dolari pentru asta. Călătoria a fost foarte dificilă. Și va fi și mai dificil. Pe drum am auzit despre oameni din țara mea natală care au murit încercând să ajungă în Europa. Acest lucru ne-a făcut să ne fie frică. Îi sfătuiesc pe oameni să nu meargă pe această rută, deoarece este periculoasă, este frig și armata controlează granița. Mulți afgani au venit cu noi. În tabăra de refugiați în care mă aflu acum, afganii sunt majoritari.”

Situația este disperată pentru mulți oameni și foarte periculoasă. În ultima săptămână, au fost deja găsite cadavre la granița cu Polonia.

Un refugiat a declarat pentru BILD: „Prietenii mei se află acum în pădurea din Polonia, încercând să treacă granița. Contrabandiștii cer 3.000 de dolari pentru a-i duce la granița cu Germania, în Polonia.”

Mii de oameni au ajuns în Germania

Unul dintre cei care au ajuns în Germania este Kais din Siria: „Sunt în Germania de două zile. Am fost plasați într-un adăpost din Berlin. Am plătit mai mult de 4.000 de dolari. Am călătorit cu cinci afgani din Minsk, iar acum suntem cu toții în Germania. Există foarte mulți oameni care au urmat și ei acest drum, dar numai câțiva au reușit. Mulți alții așteaptă în Minsk și încearcă să ajungă în Europa în fiecare zi.”

Stepan Mayer (47 de ani, CSU), secretar de stat parlamentar la Ministerul Federal de Interne, a declarat pentru BILD: „Țările UE trebuie să fie solidare cu Polonia și Lituania în această situație și să pună capăt în mod clar și consecvent dictatorului belarus în încercarea sa evidentă de a destabiliza și diviza UE cu un aflux suplimentar de refugiați. Agenția de turism a lui Lukașenka trebuie să fie contracarată de un regim european solid la frontiera externă cu Belarus.”

sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: Interzicerea generală a căsătoriei copiilor este incompatibilă cu Legea fundamentală

Interzicerea generală a căsătoriei copiilor încalcă Legea fundamentală germană. Aceasta este decizia Curții Constituționale Federale din Karlsruhe. Modificări necesare ale...

Germania: există un acord privind subvențiile pentru încălzire, printre altele, pentru păcură și peleți

Guvernul federal și guvernele diferitelor landuri germane au convenit asupra condițiilor de lansare a unui fond de ajutor pentru...

Schufa scurtează perioada de păstrare a înscrisurilor privind falimentul consumatorilor

De acum înainte, informațiile privind insolvențele consumatorilor pot fi găsite pe Schufa doar timp de șase luni. Compania a...

Discuțiile privind viitorul biletului de 29 de euro sunt în curs de desfășurare la Berlin

La șase săptămâni de la alegerile pentru Camera Deputaților din Berlin (germană: Abgeordnetenhaus), SPD revine, cel puțin parțial, asupra...