Omicron în Germania: Potrivit lui Lauterbach, vara anului 2022 nu va fi la fel de calmă ca anul trecut

„Pandemia va încetini în funcție de anotimp” – spune ministrul german al sănătății. Dar nu se poate conta pe o vară „aproape fără coronavirus”.

„Vara fără Coronavirus” nu se va întâmpla

Ministrul federal al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca situația coronavirusului să se îmbunătățească pe parcursul verii, dar nu crede că se poate aștepta la o „vară fără coji”. „Pandemia va încetini în funcție de anotimp”,” – a declarat politicianul SPD joi, în cadrul conferinței „Ludwig-Erhard Summit” de la Gmund am Tegernsee.

Vor fi puține cazuri de boală, dar nu ca anul trecut, când vara a fost „aproape fără coroane”. Actuala variantă Omikron este prea contagioasă, chiar și pe vreme bună. Vara ar trebui să fie folosită pentru a pregăti sezonul de toamnă.

Lauterbach a confirmat că numărul de cazuri noi este subestimat în prezent. De fapt, există probabil de două ori mai multe cazuri decât cele raportate oficial. Noile cercetări au sugerat, de asemenea, o subestimare a ratelor de deces raportate în țările dezvoltate. În realitate, acestea ar putea fi mai mari cu 1,8 sau 1,9. Dacă acesta este într-adevăr cazul, este rezonabil să presupunem că peste 200 000 de persoane ar fi murit din cauza Covid-19 în Germania în ultimii doi ani.

Este nevoie să spunem „adevăruri incomode”

Ministrul și-a exprimat încă o dată temerile că în toamnă ar putea fi așteptate noi valuri de boală. De asemenea, noi variante ale virusului apar la intervale din ce în ce mai scurte. El s-a referit la subvarianta care circulă în Statele Unite, care se răspândește mult mai rapid decât varianta BA2 care domină țara. De asemenea, trebuie să ne gândim la variantele care sunt la fel de rezistente la vaccinare ca Omicron, dar care pătrund la fel de adânc în țesutul pulmonar ca varianta Delta.

„Sper să nu se întâmple asta”, a spus Lauterbach. În același timp, el și-a apărat poziția de a spune astfel de „adevăruri incomode”, chiar dacă este întâmpinat cu critici. „Sunt plătit să prezint adevărul într-un mod care nu este nici exagerat, nici nerealist de optimist.”

Lauterbach, când spune așa ceva, o face „pentru a fi bine pregătit”. În prezent, noile variante pot fi identificate și testate pentru mutații foarte rapid.

Sursa: www.tagesspiegel.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...