Oficiul Federal de Criminalistică înregistrează în fiecare săptămână aproximativ 200 de atacuri asupra rușilor și ucrainenilor

Oficiul Federal de Criminalistică (Bundeskriminalamt, BKA) înregistrează în fiecare săptămână aproximativ 200 de crime legate de război în Ucraina. Actele sunt „îndreptate în principal împotriva membrilor societății noastre de origine rusă, dar și ucraineană”, a declarat șeful BKA, Holger Münch, într-un interviu acordat cotidianului Tagesspiegel. Acestea sunt „mai presus de toate infracțiunile precum amenințările, insultele sau daunele aduse proprietății”. În ultimele săptămâni, numărul acestora a fost „stabil sau în ușoară scădere”.

Postări pe platformele online care conțin discursuri de ură

Evoluțiile viitoare sunt „dificil de prevăzut și depind în mare măsură de evoluția ulterioară a războiului”, a adăugat Münch. Oficiul federal pentru infracțiuni colectează, înregistrează și evaluează „toate informațiile relevante furnizate de statele și instituțiile federale și le compilează pentru a evalua situația”.

În ceea ce privește conținutul de internet care conține discursuri de ură împotriva rușilor și ucrainenilor în contextul războiului în curs de desfășurare din Ucraina, acestea sunt doar cazuri izolate, potrivit lui Münch. Cu toate acestea, lipsesc date complete pe această temă.

Niciun raport de la giganții din tehnologie

„Furnizorii de platforme obligați în temeiul legii germane împotriva discursului instigator la ură și a informațiilor false pe internet nu transmit în prezent niciun raport privind suspiciuni de infracțiuni către BKA din cauza procedurilor judiciare în curs în cazul lor.” Companii precum Facebook și Google au intentat procese împotriva dispozițiilor relevante ale legii privind o mai bună aplicare a legii privind mass-media sociale, denumită în mod obișnuit „Legea Facebook”. (Facebook-Gesetz), care obligă rețelele de socializare să elimine mai sistematic discursul instigator la ură de pe platformele sale.

Prin urmare, BKA folosește structurile de raportare descentralizate „care există deja în statele federale pentru a combate discursul instigator la ură online”. – Münch a spus. În prezent, sunt procesate câteva sute de rapoarte pe lună. „Desigur, acest lucru nu este încă suficient pentru a contracara în mod adecvat problema”, a declarat șeful BKA, care speră să găsească o soluție la nivelul UE.

Legea serviciilor digitale

„Un act legislativ european este în curs de elaborare – Actul privind serviciile digitale – care va stabili obligațiile de raportare relevante în întreaga Europă”. – Münch a spus. „Ne pregătim pentru acest lucru împreună cu autoritățile polițienești ale statelor federale și cu sistemul judiciar și folosim acest timp pentru a optimiza în continuare fluxul de lucru.”

Sursa: www.n-tv.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...