Nu numai cărbune? Von der Leyen îl amenință pe Putin cu un embargo petrolier

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a amenințat Rusia cu un embargo petrolier. Sancțiunile sub forma unei interdicții asupra importurilor de cărbune din Rusia propuse de Comisie „nu vor fi ultimele noastre sancțiuni”, a declarat von der Leyen în fața Parlamentului European. „Acum trebuie să ne uităm la petrol și la veniturile pe care Rusia le obține din combustibili fosili”, a declarat președintele Comisiei Europene.

Austria, Ungaria și Germania se opun deocamdată unui embargo asupra gazelor din partea Rusiei

Președintele Consiliului European, Charles Michel, susține propunerea lui von der Leyen: „Cred că, mai devreme sau mai târziu, va fi nevoie de măsuri pentru petrol și chiar pentru gaze.” UE importă din Rusia aproximativ 45% din cărbunele de care are nevoie. Același lucru este valabil și pentru gaz.

Depinde de statele membre ale UE dacă embargoul asupra gazului va continua sau nu. Aceștia trebuie să aprobe în unanimitate sancțiunile. Până în prezent, Austria, Ungaria și Germania nu sunt de acord. Ministrul Economiei, Robert Habeck, a susținut doar o propunere de interzicere a importurilor de cărbune rusesc.

Președintele ucrainean a criticat atitudinea unor politicieni de top și a unor lideri de afaceri

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenski (44 de ani) nu-și ascunde indignarea. „Nu pot suporta indecizia după tot ce am trecut și după ce ne-a făcut Rusia”, a reproșat el UE. Zelenski a criticat atitudinea unor politicieni de frunte și a unor lideri de afaceri, care, aparent, consideră războiul și crimele de război un rău mai mic decât pierderile financiare.

Pentru președintele ucrainean, un lucru este cert: „mașina de război rusă” nu mai poate fi susținută de banii proveniți din exporturile de energie.

Iată ce conține cel de-al cincilea pachet de sancțiuni UE:

▶ În noul pachet de sancțiuni, UE dorește, de asemenea, să interzică importul de lemn, ciment, cauciuc, produse chimice și produse alimentare de lux, cum ar fi caviarul și băuturi spirtoase precum vodca (a căror valoare combinată este estimată de CE la aproximativ cinci miliarde de euro pe an).

▶ În plus, camioanele și navele rusești nu ar trebui să mai fie permise în UE. De asemenea, există planuri de interzicere a exporturilor din UE către Rusia pentru anumite categorii de produse, în special cele tehnologice, inclusiv semiconductori avansați și computere cuantice (valoarea totală a exporturilor care urmează să fie sancționate este de aproximativ 10 miliarde de euro pe an).

▶ De asemenea, Comisia vrea să interzică toate tranzacțiile cu VTB Bank și cu alte trei bănci care au fost deja eliminate din sistemul internațional de plăți Swift, relatează Bruxelles-ul.

▶ În plus, mai mulți ruși urmează să fie sancționați. Printre aceștia se numără oligarhi, ofițeri militari și politicieni.

Sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...