Noi reglementări privind coronavirusul în NRW: 2G plus în sălile de sport și la sărbătorile de carnaval

Valul de omicroni mătură și în Renania de Nord-Westfalia, numărul cazurilor în acest land german a ajuns la 1.485. Cu toate acestea, situația în clinici este controlabilă, a declarat ministrul sănătății din NRW, Karl-Josef Laumann (CDU) și a anunțat relaxarea restricțiilor.

Furnizorii nu mai trebuie să verifice dacă toți clienții respectă regula 2G. În schimb, Laumann a recomandat introducerea unor controale prin sondaj, care se practică în prezent și în Renania-Palatinat. „Pentru magazine și piețe, regula 2G rămâne în vigoare: Doar persoanele complet vaccinate sau vindecate au acces la ele” – a declarat ministerul. Pe viitor, însă, va fi suficientă o verificare prin sondaj. Modificarea Ordonanței privind protecția împotriva infecțiilor a intrat în vigoare de miercuri până pe 9 martie. În urma unei reuniuni a landurilor federale din 16 februarie, NRW dorește să reevalueze situația.

Industria comercială din NRW este dezamăgită

Industria comercială din NRW nu își ascunde dezamăgirea. „Controalele aleatorii în loc de eliminarea lor completă sunt complet de neînțeles”, a declarat Peter Achten, director general al asociației profesionale NRW. Achten a subliniat în special faptul că majoritatea statelor federale au renunțat la regula 2G în favoarea măștilor FFP2 obligatorii. „Fiecare zi în care se aplică regula 2G duce la pierderi de două cifre de milioane de dolari în NRW. Este absolut de neînțeles pentru noi de ce, mai ales în Renania de Nord-Westfalia, ca land numărul unu în domeniul comerțului cu amănuntul, o schimbare reală a reglementării accesului ar trebui să vină doar după un vot la nivel federal, în timp ce suntem depășiți în stânga și în dreapta de toate landurile vecine”, a declarat Achten.

NRW susține regula 2G plus în cluburile de fitness

În plus, guvernul NRW a reformulat reglementările privind regula 2G plus pentru cluburile de fitness și sporturile de interior – în loc să o elimine, formularea regulamentului a fost modificată pentru a o face mai sigură din punct de vedere juridic.

Sărbătorile carnavalului doar cu 2G plus

În același timp, NRW a stabilit reguli pentru carnaval: municipalitățile pot defini „zone de celebrare” în care este permisă desfășurarea de festivități, dar numai cu respectarea regulii 2G-plus. Sunt interzise toate paradele sau ridicarea de scene. Toți celebranții trebuie să fie complet vaccinați, să aibă un vaccin de rapel și un test actualizat. Laumann a subliniat că nu este vorba de încurajarea sărbătorilor de carnaval, ci doar de faptul că nu mai este posibil să fie interzis complet prin lege. Regulile sunt în vigoare până în ziua de marți a carnavalului. Cei care nu respectă regulile se vor confrunta cu o „amendă deloc neglijabilă”, a spus Laumann.

Obligația de vaccinare în unitățile de îngrijire și spitale rămâne

NRW – spre deosebire de Bavaria – menține vaccinarea obligatorie în centrele de îngrijire și spitale. „Bineînțeles că vom pune în aplicare legile care au fost adoptate”,” – Laumann a spus. Cu toate acestea, el presupune că vor trece luni de zile până când acest lucru va avea consecințe în spitale și azile de bătrâni. Pentru că este nevoie de mult timp pentru ca autoritățile sanitare să poată emite în mod legal anumite interdicții de angajare. „Va fi vară înainte de a se emite interdicții de angajare. Ne întrebăm în ce măsură toate acestea sunt fezabile,” – Laumann a spus. Politicianul așteaptă clarificări pe această temă din partea guvernului federal și orientări pentru autoritățile sanitare.

Asociația Spitalelor din Renania de Nord-Westfalia (KGNW) a reacționat exasperat: „Spitalele așteaptă o declarație clară din partea guvernului landului cu privire la modul în care vor pune în aplicare obligația de vaccinare”, a declarat șeful KGNW, Matthias Blum.

Șefa Verdi NRW, Gabriele Schmidt, a explicat că Verdi NRW critică în continuare obligația de vaccinare în unitățile de îngrijire și spitale și a avertizat asupra concedierilor: „Deficitul de personal se agravează în continuare foarte mult! Politicienii trebuie să găsească un răspuns la această problemă”.

Sursa: rp-online.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...