Noi reglementări în Bavaria: Markus Söder vorbește despre un „nou capitol” în lupta împotriva coronavirusului

Începând de joi (2 septembrie), în Bavaria se vor aplica noi reglementări legate de pandemia de coronavirus: obligația de a utiliza măști FFP2 va fi eliminată, restricțiile generale privind contactele sociale nu se vor mai aplica, precum și cele referitoare la orele de deschidere a unităților de alimentație publică și la stabilirea unui număr maxim de clienți în magazine.

În plus, potrivit unei decizii luate marți de guvernul german, nivelul de incidență își va pierde importanța ca și criteriu pentru introducerea unor eventuale restricții în legătură cu pandemia de coronavirus. În cazul în care se înregistrează mai mult de 35 de noi infecții într-un district sau într-un oraș cu drepturi de district în decurs de șapte zile, regula „3G” va fi aplicată pe scară largă în interior: numai persoanele vaccinate, persoanele recuperate sau persoanele cu un rezultat negativ la testul coronavirus vor avea acces la numeroase facilități publice și private.

În mod specific, acest lucru se aplică evenimentelor, instalațiilor sportive, săli de sport, săli de sport, evenimente culturale, teatre, cinematografe, muzee, restaurante, hoteluri, universități, biblioteci și facilități de recreere de toate tipurile.

Excepțiile de la regula „3G” se aplică, de exemplu, în cazul spațiilor private, al comerțului și al transportului public – precum și în cazul copiilor care nu sunt încă la școală și al elevilor, deoarece testele se desfășoară în mod regulat în școli. În viitor, orice înăsprire a restricțiilor va depinde de gradul de încărcare a spitalelor.

Söder: „Un nou capitol” în lupta împotriva coronavirusului

Premierul Markus Söder (CSU) a vorbit despre un „nou capitol” în lupta împotriva coronavirusului. El a exclus posibilitatea unei alte închideri în timpul celui de-al patrulea val al pandemiei. El a justificat acest lucru prin faptul că 60% dintre oameni fuseseră deja complet vaccinați.

Cu puțin timp înainte ca școala să se reia după vacanța de vară, este deja clar că, în viitor, elevii din Bavaria nu vor mai studia în modul hibrid, în cazul în care numărul de infecții va crește. În schimb, elevii vor trebui să poarte măști în noul an școlar – până la noi ordine.

Cluburile și discotecile se vor deschide în octombrie

Potrivit lui Söder, cluburile și discotecile vor putea fi redeschise din octombrie. Aceasta este „cu siguranță o decizie foarte curajoasă”, a declarat premierul bavarez. Doar persoanele care sunt vaccinate, vindecate sau care au un test negativ pentru coronavirus vor avea acces în țară. Cu toate acestea, va fi necesar un test PCR, rezultatul unui test rapid nu va fi recunoscut.

Sursa: web.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...