Ne vom întoarce vreodată la viața de dinaintea pandemiei? Virologul german Drosten evaluează situația

Vom mai trăi vreodată așa cum am trăit înainte de pandemia de coronavirus? Și dacă da, când? Virologul Christian Drosten vede în varianta Omikron o oportunitate de a intra într-o stare endemică. Condiția prealabilă este însă rezistența populației. De asemenea, el speră la o nouă „piatră de hotar” în lupta împotriva coronavirusului.

Vom reveni la viața de dinaintea pandemiei?

Virologul Christian Drosten vede o „oportunitate” într-o tulpină mai ușoară de coronavirus precum Omicron și oferă speranțe pentru viața de dinaintea pandemiei. Întrebat dacă „vom mai trăi vreodată ca înainte de pandemie”, omul de știință de la organizația Charité din Berlin a răspuns într-un interviu acordat ziarului Tagesspiegel am Sonntag: „Da, sunt absolut sigur de asta.

În unele situații, va trebui să purtați măști timp de mai mulți ani, ceea ce este cu siguranță enervant. Dar vor exista și „mai multe beneficii”: virusul a făcut ca medicina să avanseze foarte mult. „Tehnologia ARNm este un progres uriaș, de asemenea pentru cancer și alte boli infecțioase, gândiți-vă doar la gripă.”

„Toată lumea trebuie să treacă prin coronavirus, nu există alternativă”

Drosten a spus că, mai devreme sau mai târziu, toată lumea va trebui să se infecteze cu Sars-Cov-2. „Da, trebuie să trecem prin asta, nu există alternativă”, a spus Drosten. – Drosten crede. „Pe termen lung, nu putem menține protecția imunitară a întregii populații cu un vaccin de rapel la fiecare câteva luni. Acest lucru trebuie să fie făcut de virusul însuși. „Virusul trebuie să se răspândească, dar cu o imunizare deja bine ancorată în populația generală” – altfel „ar muri prea mulți oameni”. Îmbolnăvirea ușoară și fundația pe care o reprezintă vaccinarea este ca un tren în mișcare în care te urci. La un moment dat, trebuie să sari pe ea, altfel nu vei ajunge nicăieri.”

Omicron ca oportunitate

Vestea bună este că, în momentul de față, „trenul” menționat mai sus merge încet, deoarece Omikron nu provoacă atât de multe cazuri grave de boală. Întrebat dacă vede Omikron ca pe o oportunitate de a deveni endemic, Drosten a spus: „Ar fi o bună oportunitate acum, presupunând că populația este foarte rezistentă. Mai ales că nimeni nu poate exclude posibilitatea ca boala să revină.

Drosten a spus că rezistența populației adulte evoluează în direcția corectă: „Populația își construiește imunitatea și o menține. Germania se află acum într-un stadiu în care va putea în curând să declare pandemia încheiată și să treacă la faza endemică.

„Dar, din cauza proporției ridicate de persoane în vârstă din populație, trebuie să facem acest lucru în Germania prin vaccinare. În caz contrar, prea mulți oameni ar muri din cauza contractării bolii”, a declarat Drosten pentru ziar. Germania „a parcurs deja o bună parte din drum prin vaccinare”, dar acum „trebuie să terminăm acest lucru pentru a putea ajunge la faza endemică în 2022 și să declarăm sfârșitul pandemiei”.

Următoarea etapă importantă în lupta împotriva coronavirusului este un „vaccin viu”

Drosten consideră că un „vaccin viu” cu un virus slăbit sau cu o variantă modernă este „următoarea piatră de hotar” în lupta împotriva coronavirusului. Vaccinul ar fi aplicat pe nas pentru a induce imunitatea mucoaselor. Aceasta ar fi o protecție mult mai bună împotriva transmiterii virusului, ar fi o altă piatră de hotar în lupta împotriva COVID-19.”

Cu toate acestea, iarna viitoare, virusologul se așteaptă la o nouă creștere a bolii. „Și probabil că va trebui să purtăm din nou măști în interior, deoarece protecția împotriva transmiterii virusului va scădea puțin și va trebui să protejăm această parte mai vulnerabilă a populației.”

Sursa: www.rtl.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Printr-o decizie a Bundestagului, tăierile din beneficiile Hartz IV pentru încălcări vor fi suspendate timp de un an

Sancțiunile pentru beneficiarii de ajutor social vor fi relaxate până la intrarea în vigoare a așa-numitului "venit al cetățenilor"...

Recensământul 2022 în Germania: iată cum să recunoști dacă ai de-a face cu un conațional adevărat

În general, ar trebui să fiți precaut atunci când aveți de-a face cu străinii care vă bat brusc la...

O confruntare politică pe tema biletului de 9 euro. Vot în Bundesrat vineri

Lucrările pregătitoare au fost în mare parte finalizate. Pre-vânzările la unele companii de transport urmează să înceapă săptămâna viitoare;...

Pentru 9 euro prin Germania – acum știi când va fi posibil acest lucru!

Consumatorii din Germania vor putea cumpăra un așa-numit bilet lunar pentru 9 euro de la Deutsche Bahn începând cu...