Ministrul german al sănătății despre pandemie: „Situația se stabilizează încet-încet”

În sfârșit, numărul de noi infecții cu coronavirus în Germania este în scădere! Referindu-se la cele mai recente cifre privind infecțiile și spitalizările, ministrul federal al sănătății, Karl Lauterbach (58 de ani, SPD), a scris luni dimineață pe Twitter că „situația se stabilizează încet”. Mai exact, el se referea la persoanele infectate cu coronavirus care necesită tratament în unitățile de terapie intensivă.

În același timp, acesta a subliniat că trebuie să se aibă grijă ca această tendință descendentă să nu fie inversată ca urmare a Crăciunului. Și a adăugat: „Deoarece numărul de cazuri este încă mult prea mare, campania de vaccinare de rapel ar trebui intensificată”.

Lauterbach în favoarea eliminării obligativității testării coronavirusului pentru persoanele vaccinate cu o doză de rapel

Lauterbach vrea să prezinte marți planul său de combatere a pandemiei miniștrilor sănătății din fiecare stat. Printre altele, se presupune că persoanele vaccinate cu a treia doză nu vor mai trebui să fie testate pentru coronavirus.

În opinia sa, nivelul de protecție împotriva coronavirusului în acest grup este atât de ridicat încât nu are sens din punct de vedere medical să trimitem aceste persoane pentru teste suplimentare. În plus, eliminarea obligației de testare ar putea fi un stimulent pentru a primi o doză de rapel a vaccinului, a declarat Lauterbach în cadrul emisiunii „Anne Will” de la ARD.

De asemenea, ministrul sănătății a apărat planurile de introducere a vaccinării universale. El a spus că, deși a fost posibil să se renunțe la ea pentru primele mutații ale virusului, acest lucru nu va mai fi probabil posibil pentru varianta Delta, care este mai infecțioasă. „În cazul variantei Omicron, acest lucru este și mai evident”, a spus Lauterbach.

Noi infecții cu coronavirus în Germania sunt în scădere

.
Rata de spitalizare la nivel național în Germania a scăzut ușor luni față de ziua precedentă. Numărul de noi infecții cu coronavirus a scăzut, de asemenea, în comparație cu cifrele de săptămâna trecută.

Infecții noi: 21.743; cu exact o săptămână înainte, au fost raportate 27.836 de infecții.

Rata de spitalizare: 5,17. Duminică, cifra a fost de 5,75.

Incidența COVID-19 pe șapte zile:389,2. Cu o zi înainte, valoarea a fost de 390,9, iar cu o săptămână înainte de 441,9 (cu o lună în urmă: 277,4).

Sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: A condus pe autostradă dormind în Tesla sa – și cu poliția în față

Pe autostrada A70, în apropiere de Bamberg, un bărbat a adormit la volanul mașinii sale electronice. Acesta conducea cu...

Sondaj YouGov: majoritatea populației germane este împotriva ridicării imediate a restricțiilor rămase asupra covidelor

O majoritate a populației germane se opune abolirii imediate a tuturor restricțiilor privind covidul încă în vigoare în țară....

Mai mult de un milion de lucrători din Germania au vârsta de 67 de ani sau mai mult

În Germania, politicienii fac apel la persoanele în vârstă să rămână mai mult timp la locul de muncă. Dar...

Va fi instituită o nouă sărbătoare publică în Saxonia Inferioară?

Guvernul landului Saxonia Inferioară dorește să inițieze o dezbatere privind introducerea unei noi sărbători legale. O purtătoare de cuvânt...