Merkel s-a întâlnit cu prim-miniștrii diferitelor state federale pentru a discuta strategia de combatere a coronavirusului. Iată care sunt deciziile care au fost luate!

La puțin peste patru ore de la începerea reuniunii de joi dintre reprezentanții guvernului federal și autoritățile fiecărui land german cu privire la modul în care se va continua să se facă față pandemiei COVID-19, Angela Merkel (CDU), cancelarul federal interimar, s-a adresat de la început audienței, apreciind situația ca fiind dramatică și rata de vaccinare ca fiind încă insuficientă. Iată ce s-a decis în cadrul ședinței de joi:

  • Rata de spitalizare este criteriul cheie pentru a decide dacă se introduc restricții. Această rată reprezintă numărul de pacienți spitalizați pentru COVID-19 în șapte zile la 100.000 de locuitori.

În cazul în care rata de spitalizare într-un stat depășește valoarea de prag de 3, doar persoanele vaccinate sau cele recuperate (2G) vor avea acces la facilități de recreere, vor putea participa la evenimente culturale și sportive, vor putea folosi serviciile de catering și hoteliere, vor putea merge la coafor sau la cosmetică. În cazul în care valoarea de prag nu este atinsă timp de cinci zile la rând, dispozițiile de mai sus pot fi abrogate din nou. Sunt posibile excepții de la regula 2G pentru copiii și tinerii cu vârsta sub 18 ani.

În cazul în care rata de spitalizare într-un stat federal depășește valoarea de prag de 6, se va aplica așa-numita regulă 2G plus. În locurile în care riscul de infectare este deosebit de ridicat – cum ar fi discotecile, cluburile sau barurile – persoanele vaccinate și persoanele recuperate vor trebui să prezinte, în plus, un rezultat negativ al testului de coronavirus.

În cazul unei incidențe deosebit de ridicate a bolii și a unei sarcini excepțional de mari pentru serviciile de sănătate (rata de spitalizare > 9), landurile trebuie să utilizeze în mod consecvent „posibilitățile mai extinse prevăzute în Legea privind protecția împotriva infecțiilor”. Amendamentele adoptate astăzi în Bundestag includ, de exemplu, restricții de contact atât pentru persoanele vaccinate, cât și pentru cele nevaccinate, dar nu și închideri de școli sau de localuri.

Rata de spitalizare în Germania este în prezent de 5,2.

  • Guvernul federal și fiecare stat în parte doresc să sprijine campania de vaccinare, să extindă oferta de vaccinare și să îi convingă pe cei nevaccinați să profite de ea. „Cancelarul federal și șefii de guvern fac apel la toți cetățenii nevaccinați până în prezent să dea dovadă de solidaritate și să se vaccineze rapid împotriva virusului SARS-CoV2”, se arată în rezoluție.
  • Statele federale, în cooperare cu municipalitățile, se vor asigura că fiecare persoană vaccinată împotriva coronavirusului poate primi o doză de rapel a vaccinului în termen de cel mult șase luni de la primirea celei de-a doua doze.
  • Statele federale solicită vaccinarea obligatorie a angajaților din casele de bătrâni, căminele de bătrâni, spitalele și centrele de îngrijire a persoanelor cu handicap. „Statele federale cer guvernului federal să implementeze acest lucru cât mai curând posibil.
  • Pe întreg teritoriul Germaniei, regula 3G va intra în vigoare la locurile de muncă în care contactul fizic cu alte persoane nu este exclus. Prin urmare, accesul trebuie acordat numai persoanelor vaccinate, persoanelor aflate în convalescență și celor care pot prezenta un rezultat negativ la un test de coronavirus.
  • Ori de câte ori este posibil, angajatorii trebuie să le ofere angajaților posibilitatea de a-și îndeplini sarcinile de lucru de la domiciliu, iar angajații trebuie să accepte oferta de a lucra la distanță.
  • Regula 3G în transportul public: în viitor, persoanele nevaccinate care călătoresc cu autobuzul, trenul de mare viteză, metroul, trenul, feribotul și avionul vor trebui să aibă asupra lor un rezultat negativ al testului pentru coronavirus. Purtarea măștilor va rămâne obligatorie.
  • Statele federale au anunțat o intensificare a controalelor privind respectarea restricțiilor și sancțiuni severe în cazul încălcărilor.

Sursa: www.t-online.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...