Macron vrea o nouă nouă „comunitate politică europeană” – cu Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz (SPD) și președintele francez Emmanuel Macron au transmis un nou semnal de sprijin pentru Ucraina. Luni seara, cei doi politicieni au apărut în fața Porții Brandenburg din Berlin, iluminată în culorile Ucrainei. Întrebat ce au vrut să exprime în acest fel, Macron a spus: „Sprijin total pentru Ucraina”.

Cancelarul german Olaf Scholz a descris ideea lui Macron ca fiind „foarte interesantă”

Macron a propus crearea unei noi comunități politice în Europa, din care să facă parte și Ucraina, Marea Britanie sau state din Balcanii de Vest, cum ar fi Bosnia și Herțegovina.

Nucleul acesteia ar trebui să fie UE. Având în vedere situația geopolitică, o astfel de soluție ar face posibilă găsirea unui nou spațiu de cooperare politică cu țările care nu au putut sau nu au dorit încă să adere la UE, a declarat Macron luni la Berlin, în timpul primei sale deplasări oficiale în străinătate după ce a depus jurământul pentru un al doilea mandat. Cancelarul german Olaf Scholz a descris ideea ca fiind „foarte interesantă”. Cu toate acestea, încă din timpul reuniunii, diferențele de poziție au devenit evidente.

Președintele francez cere modificarea tratatului

Macron și-a prezentat pentru prima dată propunerea în Parlamentul European de la Strasbourg. El a luat cuvântul la finalul Conferinței privind viitorul Europei, în contextul în care Franța deține în prezent președinția Consiliului UE. Ideea amintește de parteneriatul privilegiat pe care UE a vrut de mult timp să îl ofere Turciei ca substitut pentru aderarea deplină la UE.

În Franța se ridică îndoieli cu privire la extinderea tot mai amplă a UE. La fel ca predecesorii săi, Macron a pledat pentru o cooperare mai strânsă în cadrul UE, iar luni a propus modificări ale tratatului și luarea deciziilor cu majoritate și în ceea ce privește politica fiscală și de apărare.

Nu doar Ucraina vrea să devină membră a UE

În pofida reacției prietenoase a cancelarului, tema unei noi uniuni politice va conduce probabil la noi conflicte.

Ucraina solicită aderarea deplină la UE și la NATO. Scholz, pe de altă parte, a avertizat în mod explicit, în cadrul unei conferințe de presă comune, că acest concept nu trebuie să ducă la refuzul admiterii celor șase țări din Balcanii de Vest cu perspective de aderare la UE.

Săptămâna trecută, Scholz a cerut ca șase țări – Serbia, Albania, Macedonia de Nord, Muntenegru, Kosovo și Bosnia și Herțegovina – să fie admise în UE cât mai curând posibil.

Referindu-se la cererile lui Macron de modificare a tratatelor UE, Scholz a spus că Germania nu va bloca acest lucru.

Sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Printr-o decizie a Bundestagului, tăierile din beneficiile Hartz IV pentru încălcări vor fi suspendate timp de un an

Sancțiunile pentru beneficiarii de ajutor social vor fi relaxate până la intrarea în vigoare a așa-numitului "venit al cetățenilor"...

Recensământul 2022 în Germania: iată cum să recunoști dacă ai de-a face cu un conațional adevărat

În general, ar trebui să fiți precaut atunci când aveți de-a face cu străinii care vă bat brusc la...

O confruntare politică pe tema biletului de 9 euro. Vot în Bundesrat vineri

Lucrările pregătitoare au fost în mare parte finalizate. Pre-vânzările la unele companii de transport urmează să înceapă săptămâna viitoare;...

Pentru 9 euro prin Germania – acum știi când va fi posibil acest lucru!

Consumatorii din Germania vor putea cumpăra un așa-numit bilet lunar pentru 9 euro de la Deutsche Bahn începând cu...