Legalizarea marijuanei, salariu minim de 12 euro: Acestea sunt planurile guvernului german pentru următorii patru ani!

SPD, Verzii și FDP au convenit asupra a 177 de pagini ale unui acord de coaliție privind obiectivele, planurile și promisiunile noului guvern federal condus de cancelarul Olaf Scholz (63 de ani). Documentul descrie modul în care politicienii intenționează să creeze viitorul Germaniei în următorii patru ani. De asemenea, au dezvăluit cine din fiecare partid va ocupa fiecare funcție ministerială.

Repartizarea actuală a ministerelor la nivel federal în Germania

Conform acordului de coaliție, împărțirea ministerelor federale a fost stabilită după cum urmează:

▶︎ SPD: Cancelaria și Cancelaria, Afaceri Interne, Apărare, Construcții și Locuințe, Muncă și Afaceri Sociale, Sănătate și Cooperare Economică.

▶︎ Verzii: economie și climă, Ministerul Afacerilor Externe, familie, agricultură și mediu.

▶︎ FDP: finanțe, justiție, transporturi și digitalizare și educație și cercetare.

Principalele puncte ale acordului de coaliție al guvernului german

Punctele principale ale acordului de coaliție includ următoarele subiecte:

▶︎ Noul guvern federal dorește să abordeze „provocările sociale majore ale anilor 2020”. Acestea sunt, în principal, protecția climei, digitalizarea și coeziunea socială. Politicienii doresc să creeze politici „care să îmbunătățească în mod concret viața oamenilor și să îi mențină în siguranță în vremuri de schimbare”. Aceasta include locuințe accesibile, salarii bune, o alocație de bază pentru copii care să îi scoată din sărăcie și pensii stabile.

▶︎ Coaliția dorește să creeze o societate a respectului care „înțelege diversitatea ca pe o forță și recunoaște fiecare realizare și mod de viață”. – se poate citi în document. Aceasta va include, de asemenea, introducerea unui nou beneficiu social „Bürgergeld”, o creștere a salariului minim la 12 euro și oportunități pentru tineri de a participa în societate.

▶︎ 400.000 de locuințe noi vor fi construite anual în Germania, dintre care 100.000 vor fi finanțate din fonduri publice. În document se precizează: „Locuințele la prețuri accesibile reprezintă problema socială a timpului nostru”.

▶︎ Germania urmează să devină neutră din punct de vedere climatic până în 2045. Conform acordului, partidele din coaliție doresc să pună bazele pentru consolidarea Germaniei ca „un loc pentru industrie și inovare și, prin urmare, pentru locuri de muncă sigure și bune pe termen lung și în mod durabil”. Pentru a realiza acest lucru, însă, trebuie să crească semnificativ utilizarea energiilor regenerabile și să se extindă rețelele.

▶︎ Capitolul privind mobilitatea conține o serie de concesii la linia liberală. FDP nu numai că a câștigat prin faptul că s-a opus introducerii unor limite de viteză pe autostrăzile germane, dar a împiedicat și includerea unei date pentru eliminarea treptată a motoarelor cu combustie internă și oprirea construcției de noi autostrăzi. „Obiectivul nostru este de a avea cel puțin 15 milioane de autoturisme complet electrice până în 2030” – partenerii de coaliție stipulează și doresc să creeze un milion de puncte de încărcare publice până atunci. Căile ferate urmează să primească mai mulți bani pentru construcție și întreținere decât drumurile, iar ponderea transportului feroviar de marfă urmează să crească la un sfert. În plus, noile linii de cale ferată vor fi planificate și mai rapid.

▶︎ Personalul medical va primi un bonus. Guvernul federal pune la dispoziție un miliard de euro în acest scop. În cazul asigurării de îngrijire pe termen lung, prima va crește „moderat”. Alocația de asistență medicală pentru îngrijire la domiciliu va fi majorată. Profesia de asistent medical trebuie să devină mai atractivă, printre altele, prin ratele de angajare obligatorii și îmbunătățite, prin salarii mai mari în domeniul îngrijirii persoanelor în vârstă și prin interzicerea împărțirii turelor în diferite ore ale zilei. În ceea ce privește planificarea spitalelor, partidele de mișcare doresc să treacă de la un simplu număr de paturi la criterii precum cererea reală de îngrijire și accesibilitatea. Pe viitor, spitalele ar trebui să primească bani și dacă păstrează paturi disponibile pentru cazurile de pandemie. Plafonul de costuri pentru medicii generaliști va fi eliminat.

▶︎ Pensia legală trebuie să fie „garantată pentru viitor” și să fie completată de o pensie finanțată prin capitalizare. Promisiunea este: „Nivelul pensiilor va fi asigurat, reducerile de pensii și creșterea vârstei de pensionare vor fi excluse din respect pentru realizările de o viață”.

▶︎ Marijuana va fi legalizată. Aceasta include „introducerea vânzării controlate a canabisului pentru adulți în vederea consumului în magazine autorizate”.

▶︎ „Vom reorganiza managementul de urgență al guvernului federal pentru a combate pandemia de coronavirus”. – poate fi citită în acordul de coaliție al partidelor care o alcătuiesc. „În acest scop, vom înființa imediat o echipă de criză comună a guvernului federal pentru a coordona mai bine lupta la nivel național împotriva pandemiei de coronavirus.” Partidele din coaliție doresc să creeze un consiliu științific interdisciplinar pentru pandemie în cadrul Ministerului Federal al Sănătății, care să ofere consultanță științifică.

Sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

Ultima publicare

Decizia guvernului german: Interzicerea vânzării de petarde și a adunărilor în noaptea de Revelion

Anul acesta, în Germania, Revelionul va fi (din nou) fără petarde! Guvernul federal și cel de stat au căzut...

Söder vrea vaccinarea obligatorie a copiilor începând cu vârsta de 12 ani

Premierul bavarez Markus Söder (54 de ani, CSU) i-a înfuriat pe pediatrii germani cu această cerere. Miercuri, Söder a...

Germania: posibilitatea de a obține concediu medical după o consultație telefonică, prelungită până la sfârșitul lunii martie

În noul an, în Germania va fi posibil să se obțină concediu medical pentru o răceală ușoară după o...

Noi restricții în Germania: Deciziile nu intră în vigoare imediat!

Guvernul german a decis astăzi să înăsprească restricțiile, după cum a anunțat Angela Merkel în cadrul unei conferințe de...