Lauterbach: aceste trei puncte vor ajuta la ieșirea din pandemia de coronavirus

Restricțiile privind pandemia au fost deja relaxate în Germania, dar țara se confruntă în continuare cu un val masiv de infecții cu coronavirus. Ministrul federal al sănătății, Karl Lauterbach (SPD), a explicat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, care sunt cele trei puncte pe care le consideră esențiale pentru a pune capăt pandemiei COVID-19.

Nu este suficient să așteptăm ca vremea să se îmbunătățească

Pandemia de coronavirus nu s-a încheiat încă. Atât șeful Institutului Robert Koch, Lothar Wieler, cât și Karl Lauterbach sunt de acord cu acest lucru. Ministrul german al Sănătății subliniază în continuare: „Am ajuns într-o situație în care nu putem pur și simplu să așteptăm să treacă.” În opinia sa, nu este suficient să așteptăm ca vremea să se îmbunătățească și să ne așteptăm ca numărul de infecții să scadă.

Lauterbach crede că acum este necesar să fim din nou proactivi și să facem ceva pentru a sparge acest val de infecții, deoarece: „nu putem lăsa lucrurile așa cum sunt acum”. În opinia sa, respectarea următoarelor trei principii va ajuta la recuperarea după pandemia de coronavirus:

1. Folosiți legislația privind hotspoturile

În cadrul unei conferințe de presă, Karl Lauterbach a subliniat importanța reglementărilor privind așa-numitele hotspot-uri, zone considerate a fi focare de infecție cu coronavirus: „Este imperativ să profităm de reglementările privind hotspoturile care au intrat în vigoare odată cu noua lege privind protecția împotriva infecțiilor.”

În opinia sa, această lege oferă o bază bună pentru luarea de măsuri proactive, deoarece prioritatea principală este în continuare protejarea populației împotriva virusului. Chiar dacă în viitorul apropiat va trebui să se restabilească restricțiile în unele regiuni, acest lucru va fi mai ușor de realizat. „Este important să nu permitem ca situația actuală să continue”,” – Lauterbach a explicat. Prea mulți oameni mor în fiecare zi și există în continuare pericolul de supraîncărcare a sistemului de sănătate, a subliniat ministrul german al sănătății.

2. Apelul la persoanele nevaccinate

Ministrul federal al Sănătății a făcut din nou apel la toți cei care nu s-au vaccinat încă împotriva coronavirusului. În opinia sa, riscul de infectare este acum mai mare ca niciodată, va fi foarte dificil de evitat infecția. Iată de ce vaccinarea are încă sens: „Persoanele nevaccinate trebuie să înțeleagă că acum este practic imposibil să evite infecția. Avem un număr atât de mare de cazuri încât toți cei care nu sunt vaccinați trebuie să se aștepte să se infecteze în următoarele zile.”

Karl Lauterbach s-a referit aici în special la numeroasele persoane nevaccinate din grupurile de risc, în special la acei rezidenți germani care au deja peste 60 de ani. „La doar două săptămâni de la prima doză de vaccin, riscul de îmbolnăvire severă și de deces scade semnificativ, uneori chiar și după doar o săptămână.” El a adăugat că, chiar dacă persoanele nevaccinate nu pot lua toate cele trei doze de vaccin într-un timp atât de scurt, ar trebui să se asigure că iau cel puțin o doză de COVID-19. În opinia sa, o evoluție severă a bolii este acum „inutilă” și poate fi evitată.

3. Mai mult accent pe al doilea vaccin de rapel

Potrivit ministrului federal al sănătății, cea mai recentă modalitate de a opri valul actual de coronavirus din Germania este de a pune mai mult accent pe administrarea celei de-a patra doze de vaccin. Lauterbach a subliniat că, până în prezent, cel de-al doilea vaccin de rapel a fost administrat unui număr prea mic de persoane care se califică pentru el. Nouăzeci la sută dintre cei cărora Stiko le-a recomandat să primească a patra doză de vaccin nu au făcut-o încă”, a subliniat politicianul SPD.

Potrivit lui Lauterbach, nu numai persoanele din această grupă de vârstă, ci și cetățenii sub 70 de ani cu factori de risc ar trebui să se intereseze. Deși Stiko nu a emis încă o recomandare oficială pentru grupa de vârstă 60-70 de ani, potrivit ministrului german al sănătății, este doar o chestiune de timp, deoarece grupul de experți analizează deja situația. Toate persoanele care suferă de hipertensiune, boli pulmonare, insuficiență cardiacă, diabet sau alte boli cronice ar trebui să ia în considerare administrarea unei a patra doze de coronavirus, deoarece: „Trebuie să acționăm rapid acum. (…) Cred că am putea face mai mult în acest domeniu.”

Sursa: www.rtl.de, www.ingermania.ro

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...