Karl Lauterbach indignat de comportamentul șoferilor

Karl Lauterbach este indignat. Vorbește de rușine și de „comportament antisocial” – iată cât de supărat l-au supărat unii șoferi. Ministrul federal al Sănătății, Karl Lauterbach (SPD), a reacționat la un raport privind un blocaj în trafic în apropiere de Leipzig. Acolo, șoferii nu au reușit să formeze un coridor de viață după accidentul de luni. Ca urmare, o delegație de pompieri a fost nevoită să coboare și să meargă pe jos trei kilometri până la fața locului.

„Comportamentul antisocial trebuie pedepsit”

Între timp, colegii care au rămas în urmă în vehicule au încercat să deschidă drumul cu mașinile lor. „În timp ce făceau acest lucru, au fost insultați de unii participanți agresivi la trafic cu vulgarități precum „Wichser” sau „Arschloch” (poponar, găozar). Unii au strigat, de asemenea, „du-te dracului””. – a declarat șeful de operațiuni al pompierilor, Wolfgang Wenzel, unui reporter aflat la fața locului.

Lauterbach a folosit acum incidentul ca o oportunitate de a-și exprima indignarea pe Twitter și Facebook. „Incredibil cum se schimbă această țară”, a spus el. – a scris el pe ambele canale. „Faptul că salvatorilor nu li se oferă un coridor de viață și sunt în continuare insultați de șoferii care stau în ambuteiaje este o rușine. Un astfel de comportament antisocial ar trebui să fie pedepsit în consecință”, a adăugat ministrul.

Reacțiile din partea utilizatorilor de internet variază foarte mult

Reacțiile la acest subiect variază. O mare parte dintre utilizatori sunt de acord cu ministrul sănătății și își povestesc propriile experiențe. În opinia lor, de fiecare dată când un coridor al vieții este creat cu succes, există cel puțin o persoană care îl blochează. „Toate mașinile circulă în linie și, deodată, apare Karl-Günther, care conduce chiar în mijloc, fără să știe nimic.”

Alții văd în prelegerea lui Lauterbach o oportunitate de a-și exprima public furia acumulată împotriva ministrului sănătății din diverse motive. Mulți dintre acești comentatori se referă la coronavirus și la măsurile luate pentru a preveni infecția: „Ca pedeapsă, acestei mulțimi antisociale ar trebui să i se administreze pe loc o doză de vaccin de rapel”, încearcă să spună ironic un antivaccinist supărat pe Lauterbach.

Poliția din Leipzig: „Coridoarele de urgență pot salva vieți”

De asemenea, unii subliniază circumstanțele speciale de la fața locului: „Condu acea porțiune de drum și arată-ne cum să creăm un coridor de viață acolo”. – solicită un utilizator. Într-adevăr, poliția a descris, de asemenea, condițiile locale ca fiind mai dificile decât de obicei, deoarece era vorba de un șantier îngust. Cu toate acestea, nu este imposibil să creezi un coridor de viață chiar și în această locație.

„Poliția atrage atenția asupra necesității de a crea coridoare de viață”,” – au scris ofițerii într-o declarație. „Aceasta include situațiile în care vehiculele circulă doar cu viteza pietonală pe autostrăzi, în zona lucrărilor rutiere sau pe drumuri non-urbane cu mai multe benzi. Scopul coridorului de viață este de a se asigura că vehiculele de pompieri, de salvare și de poliție ajung la locul unui incident cât mai repede posibil. Formarea unui coridor de viață poate chiar salva vieți.”

Sursa: www.t-online.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: A condus pe autostradă dormind în Tesla sa – și cu poliția în față

Pe autostrada A70, în apropiere de Bamberg, un bărbat a adormit la volanul mașinii sale electronice. Acesta conducea cu...

Sondaj YouGov: majoritatea populației germane este împotriva ridicării imediate a restricțiilor rămase asupra covidelor

O majoritate a populației germane se opune abolirii imediate a tuturor restricțiilor privind covidul încă în vigoare în țară....

Mai mult de un milion de lucrători din Germania au vârsta de 67 de ani sau mai mult

În Germania, politicienii fac apel la persoanele în vârstă să rămână mai mult timp la locul de muncă. Dar...

Va fi instituită o nouă sărbătoare publică în Saxonia Inferioară?

Guvernul landului Saxonia Inferioară dorește să inițieze o dezbatere privind introducerea unei noi sărbători legale. O purtătoare de cuvânt...