Încă o grevă a feroviarilor germani! De luni vor fi mari probleme în traficul feroviar

Pasagerii Deutsche Bahn trebuie să se pregătească pentru o nouă grevă de luni până miercuri. Sindicatul german al mecanicilor de locomotivă (GDL) a făcut apel la membrii săi să oprească lucrul pentru a doua oară în cadrul actualei runde de negocieri cu Deutsche Bahn. „Sunt în grevă pentru salarii mai mari, pentru a-și proteja pensiile”,” – a declarat vineri, la Berlin, liderul GDL, Claus Weselsky. Mânia membrilor față de conducere este mare, a spus el.

Greva feroviarilor din transportul de marfă începuse deja sâmbătă după-amiază. În transportul de călători, greva este programată să înceapă luni la ora 2.00 și să se încheie miercuri la ora 2.00.

Săptămâna trecută greva a durat două zile

Săptămâna trecută, GDL a intrat în grevă timp de două zile la Deutsche Bahn pentru transportul local și pe distanțe lungi. Deutsche Bahn a aranjat un orar de urgență, dar majoritatea curselor au trebuit totuși să fie anulate. În transportul de marfă, greva a durat câteva ore mai mult.

Noua grevă va afecta probabil milioane de pasageri, inclusiv mulți dintre cei care călătoresc în vacanță. În zece landuri germane încă mai sunt vacanțe școlare.

Sindicatul german al mecanicilor de locomotivă vrea creșteri salariale

Printre altele, GDL se luptă pentru salarii mai bune și cere creșteri salariale de aproximativ 3,2%, ca în sectorul public, precum și un bonus Corona de 600 de euro în acest an. Spre deosebire de sindicatul mai mare al căilor ferate și al transporturilor (EVG), acesta nu dorește să accepte o înghețare a salariilor în acest an.

Deutsche Bahn a criticat greva anunțată de sindicatul șoferilor GDL, considerând-o o povară „complet inutilă” pentru pasageri. „Această a doua grevă de sărbători arată: partenerul de negociere colectivă a refuzat în mod constant”, a anunțat vineri directorul de personal Martin Seiler. „În loc să aibă curajul de a se întoarce la masa negocierilor, conducerea GDL duce la extrem lupta politică sindicală pentru expansiune și influență pe seama clienților feroviari.”

Deutsche Bahn a oferit o creștere salarială

Deutsche Bahn a oferit GDL 3,2%, dar majorarea va intra în vigoare mai târziu decât a cerut sindicatul. În plus, cele două părți sunt în continuare în mod clar în dezacord cu privire la durata contractului colectiv de muncă.

GDL a întrerupt negocierile în luna iunie. Membrii au votat apoi în favoarea grevei. Marți, membri ai GDL și ai Federației germane a funcționarilor publici (dbb) au manifestat alături de Weselski în fața sediului Deutsche Bahn.

sursa: rp-online.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...