În curând, testele pentru coronavirus în Germania vor fi gratuite pentru doar patru grupuri de cetățeni

De la sfârșitul acestei săptămâni, disponibilitatea așa-numitelor teste pentru cetățeni (în germană: Bürgertests) pentru coronavirus pentru rezidenții germani va fi sever restricționată. Potrivit unui proiect de regulament al Ministerului Federal al Sănătății prezentat marți, doar patru grupuri de persoane în loc de zece vor beneficia în viitor de teste gratuite. În plus, reglementările se vor aplica doar până la sfârșitul lunii februarie și nu până în aprilie, așa cum a propus inițial ministrul federal al sănătății, Karl Lauterbach (SPD). Testele de trei euro pentru toți ceilalți cetățeni vor fi, de asemenea, eliminate.

Plata integrală a testului rapid pentru coronavirus la centrul de testare COVID-19 pentru cei care nu au dreptul la testare gratuită

Prioritatea rămâne protejarea grupurilor vulnerabile, pentru care testarea va rămâne gratuită, se arată în proiectul de regulament. În viitor, testarea ca măsură preventivă va fi limitată, printre altele, la rezidenții și angajații căminelor de bătrâni, la persoanele care vizitează spitale, centre de reabilitare și îngrijire, precum și la lucrătorii din domeniul asistenței ambulatorii. Persoanele care trebuie să facă testul pentru a putea pune capăt izolării după o infecție confirmată cu coronavirus vor avea dreptul la așa-numitul test pentru cetățeni.

Pentru ceilalți cetățeni, până în prezent a trebuit să se plătească o suprataxă de trei euro pentru testul rapid de testare a coronavirusului la centrul de testare COVID-19. Acest regulament va fi eliminat în viitor. Acest lucru înseamnă că va trebui să plătiți prețul integral pentru acest serviciu.

Aconomii pentru bugetul federal de aproximativ 1,5 miliarde de euro

„Și în această iarnă trebuie să protejăm pacienții și persoanele care au nevoie de îngrijire de infecția cu coronavirus într-un mod special”, a explicat ministrul federal al Sănătății, Lauterbach. „Prin urmare, testele rapide de antigen vor rămâne gratuite pentru personalul unităților medicale și pentru persoanele care își vizitează apropiații în spitale, centre de reabilitare și cămine de bătrâni.”

Proiectul de lege ia în considerare situația actuală a pandemiei și gestionează cu grijă banii contribuabililor, a explicat Karsten Klein, președintele FDP al comisiei pentru buget din Bundestag. Comparativ cu propunerea inițială a Ministerului german al Sănătății, acest lucru generează economii de „aproximativ 1,5 miliarde de euro”.

Sursa: www.welt.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...