Iată cum poți închiria un apartament în Germania fără a fi necesar să o plătești integral!

Legea germană nu impune chiriașului obligația de a plăti garanție pentru un apartament. Însă acest lucru poate fi stipulat contractul de închiriere. Deseori proprietarii cer garanții de numerar. Din păcate, nu toată lumea este în măsură să suporte costul garanției, care este adesea relativ mare. Din fericire, există mai multe opțiuni pentru a evita plata garanției în numerar.

Ce să faci ca să nu plătești garanția pentru apartament în numerar?

Garanția pentru un apartament în Germania se poate plăti în mai multe moduri. Pe lângă plata în numerar, aceasta poate fi finanțat și prin gaj (die Verpfändung), acord de girare (die Bürgschaft), cesiune de creanță (die Sicherungsabtretung) sau o asigurare pentru bunul închiriat (die Mietkautionsversicherung). Chiriașul nu trebuie să se limiteze la una dintre opțiunile de mai sus, ci poate alege mai multe în paralel. Reține că garanția nu poate fi mai mare decât echivalentul a trei chirii fără costurile de încălzire, germ. „Kaltmiete” (a se vedea § 551 paragraful 1 BGB – Cod civil).

Posibilitățile de finanțare a garanției în Germania în detaliu

Mai jos găsești diferitele opțiuni pentru finanțarea garanției tale în Germania:

  • Plata în numerar

Cea mai obișnuită metodă de plată a garanției este plata în numerar, așa-zisul „depozit în numerar”, germ. die Barkaution. Chiriașul poate plăti în numerar sau prin transfer bancar. Proprietarul este obligat să depună acești bani într-un cont de economii (a se vedea § 551 secțiunea 3 BGB).

  • Gajul

Următoarea metodă de plată a garanției în Germania este gajul. Chiriașii garantează de obicei cu un cont de economii pe care îl au (der Sparvertrag). Poți gaja și alte bunuri, de ex. un autoturism sau un cont de economii pentru achiziționarea unei locuințe (der Bausparvertrag).

  • Asigurarea bunului închiriat

Asigurarea bunului închiriat care ca scop asigurarea costurilor care decurg din contractul de închiriere. Contractul este încheiat între chiriaș și compania de asigurări. Ca dovadă a încheierii contractului de închiriere, chiriașul poate prezenta polița eliberată e asigurator.

  • Cesiunea de creanță

Chiriașul poate, ca garanție, să renunțe în favoarea proprietarului la o creanță datorată de terțe persoane.

  • Acordul de girare în Germania

Într-un acord de girare, terții se angajează să plătească eventualele obligații financiare ale chiriașului rezultate de pe urma contractului de închiriere. Atât un membru al familiei, cât și o instituție de credit pot fi giranți. În prezent, poți găsi pe internet servicii de girare online. Astfel acordul poate fi încheiat rapid și ușor. Kautionsfrei.de este unul dintre cele mai mari site-uri care oferă garanții online în Germania.

Cui se adresează oferta Kautionsfrei.de?

Oferta Kautionsfrei.de se adresează în general către trei grupuri de clienți:

Persoanele care au găsit un apartament și au semnat deja contractul de închiriere, dar nu au plătit încă garanția. Aceste persoane pot completa cererea girare pentru a nu plăti depozitul în numerar. Cererea trebuie să includă datele personale, precum și datele proprietarului, bunului închiriat și contului bancar:

Cerere de girare a garanției pentru persoanele care au semnat deja un contract de închiriere, dar nu au plătit încă garanția.

Persoane care caută o locuință nouă și doresc să rezerve girarea garanției pentru noua locuință:

Cerere de rezervare pentru girarea garanției unei noi locuințe.

Persoanele care închiriază deja un apartament și doresc să primească înapoi garanția plătită în numerar prin depunerea unui acord de girare în schimb:

Cerere pentru girarea garanției cu scopul returnării garanției deja plătite.

Cât costă acordul de girare de la Kautionsfrei.de?

Suma girată depinde de valoarea garanției, iar taxa este plătită anual. Dacă garanția este de ex. 1.000 €, taxa anuală de girare va fi de 52,50 € (adică un cost lunar de 4,38 €). Singurul minus al ofertei Kautionsfrei.de este faptul că taxa minimă anuală pentru girare este de 50 €. Deci chiar dacă garanția pe care trebuie să o plătești este mai mică decât exemplul dat de 1000 €, taxa pentru girare de la Kautionsfrei.de va fi în continuare de 50 € pe an.

Pentru cât timp trebuie plătită taxa de girare la Kautionsfrei.de?

Kautionsfrei.de percepe taxa o dată pe an pe toată durata contractului de închiriere, adică cât timp chiriașul are obligația de a plăti garanția. Dar acordul de girare poate fi anulat în orice moment pentru că Kautionsfrei.de nu impune o perioadă contractuală minimă. Valoarea taxei plătite va fi înapoiată în funcție de timpul scurs de la încheierea contractului. Trebuie reținut că după renunțarea la acordul de girare, trebuie să plătești singur garanția.

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: A condus pe autostradă dormind în Tesla sa – și cu poliția în față

Pe autostrada A70, în apropiere de Bamberg, un bărbat a adormit la volanul mașinii sale electronice. Acesta conducea cu...

Sondaj YouGov: majoritatea populației germane este împotriva ridicării imediate a restricțiilor rămase asupra covidelor

O majoritate a populației germane se opune abolirii imediate a tuturor restricțiilor privind covidul încă în vigoare în țară....

Mai mult de un milion de lucrători din Germania au vârsta de 67 de ani sau mai mult

În Germania, politicienii fac apel la persoanele în vârstă să rămână mai mult timp la locul de muncă. Dar...

Va fi instituită o nouă sărbătoare publică în Saxonia Inferioară?

Guvernul landului Saxonia Inferioară dorește să inițieze o dezbatere privind introducerea unei noi sărbători legale. O purtătoare de cuvânt...