Iarnă record în Germania: o nouă prognoză meteo îi șochează pe experți

Experții sunt de acord: iarna din acest an în Germania va fi nu numai mult prea caldă, ci și prea uscată. Cel puțin așa arată cea mai recentă prognoză a Centrului European pentru prognoze meteorologice pe termen mediu (ECMWF). Experții sunt îngrijorați.

Experții au prezis deja de luni de zile că iarna 2022/2023 va fi prea blândă. Comparativ cu anii 1991-2020, se așteaptă ca în Germania să fie cu aproximativ două grade mai cald în 2022 și la începutul anului 2023.

Tot prea cald și uscat

Dacă această prognoză se va adeveri, se va putea vorbi de o iarnă record în Germania. De asemenea, un model al instituției guvernamentale americane de prognoză meteo National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) din vara anului 2022 prevede că iarna din acest an va fi mult prea caldă.

Potrivit ECMWF, luna februarie 2023 va fi excepțional de blândă. Abaterea prognozată față de normal este de 2 grade Celsius.

În noiembrie a fost deja mai cald decât de obicei

În acest an, o lună octombrie excepțional de caldă a fost urmată de o lună noiembrie caldă. Au existat asemănări uimitoare între octombrie și noiembrie, atât în ceea ce privește precipitațiile, cât și temperaturile.

În special în nordul Germaniei, temperatura din noiembrie a înregistrat o diferență de 2-3 grade față de media anilor precedenți. În plus, luna octombrie și întreaga vară din 2022 au fost prea uscate. Doar luna septembrie a adus mai multe precipitații.

De asemenea, iarna va fi prea uscat

Potrivit prognozelor meteorologilor, lunile decembrie și ianuarie vor fi, de asemenea, prea uscate. În mod normal, nivelurile de apă din rezervoare cresc în timpul iernii – în acest anotimp, nu se poate conta pe acest lucru. Experții prevăd că vor fi mult prea puține precipitații până în primăvara anului 2023.

Cu toate acestea, nu renunțați la speranța că vor cădea precipitații sub formă de praf alb: chiar și în timpul iernilor blânde, apar zile reci și cu zăpadă.

Sursa: www.merkur.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: A condus pe autostradă dormind în Tesla sa – și cu poliția în față

Pe autostrada A70, în apropiere de Bamberg, un bărbat a adormit la volanul mașinii sale electronice. Acesta conducea cu...

Sondaj YouGov: majoritatea populației germane este împotriva ridicării imediate a restricțiilor rămase asupra covidelor

O majoritate a populației germane se opune abolirii imediate a tuturor restricțiilor privind covidul încă în vigoare în țară....

Mai mult de un milion de lucrători din Germania au vârsta de 67 de ani sau mai mult

În Germania, politicienii fac apel la persoanele în vârstă să rămână mai mult timp la locul de muncă. Dar...

Va fi instituită o nouă sărbătoare publică în Saxonia Inferioară?

Guvernul landului Saxonia Inferioară dorește să inițieze o dezbatere privind introducerea unei noi sărbători legale. O purtătoare de cuvânt...