Hessen: Supermarketurile au dreptul de a exclude persoanele nevaccinate!

În landul Hesse, toți comercianții cu amănuntul, până la supermarketuri, pot acum să decidă singuri dacă aplică principiul 3G (vaccinat, testat, vindecat) sau principiul 2G – până în prezent, supermarketurilor nu li se aplicau restricții de acces, pentru a asigura aprovizionarea de bază pentru toți.

Într-un interviu acordat publicației BILD, Cancelaria Hesse a confirmat că „modelul de opțiune 2G” se aplică și în cazul comercianților cu amănuntul de produse alimentare.

Acest lucru înseamnă că supermarketurile din Hesse pot acum să interzică persoanelor nevaccinate să cumpere alimente și să permită doar persoanelor vaccinate și vindecate să cumpere alimente. În cazuri extreme, persoanele nevaccinate ar trebui să găsească modalități de a obține alimente, să trimită prieteni sau rude la cumpărături – sau să se vaccineze oricum.

Guvernul din Hessa speră că magazinele obișnuite nu vor profita de această regulă.

Aparent, guvernul de stat însuși știe cât de dramatice ar fi efectele unui regim 2G în supermarketuri – și speră că magazinele nu îl vor pune în aplicare.

„Presupunem că această opțiune va fi folosită mai degrabă doar în anumite zile și că magazinele de aprovizionare zilnică nu o vor folosi”, a declarat ministrul-președinte Volker Bouffier (69 de ani, CDU). „Dar acest lucru înseamnă, de asemenea, că, dacă nu se utilizează 2G, se vor aplica în continuare cerințele privind distanța și masca.”

În industria culturală, a cateringului și a evenimentelor, posibilitatea 2G există de ceva timp. Și chiar este încurajată: cei care permit doar persoanelor vaccinate și tratate să intre în spațiile sau magazinele lor pot renunța la cerința privind distanța și masca.

Noile reglementări privind coronavirusul din landul Hessa prevăd, de asemenea, eliminarea interdicției automate de intrare în căminele de bătrâni și în azilurile de bătrâni în cazul unui singur caz de infecție.

Testarea periodică a coronavirusului pentru personalul spitalicesc nevaccinat

În plus, noul regulament prevede că personalul spitalicesc nevaccinat trebuie să fie testat de două ori pe săptămână pentru coronavirus. În școli, regula este: masca la bancă și testarea zilnică imediat după un test rapid pozitiv, de exemplu la un alt elev – și nu numai după confirmarea cu un test PCR mai precis.

Odată cu încetarea testării gratuite pentru coronavirus, Bouffier a făcut apel la mulți cetățeni să se vaccineze împotriva virusului: Până acum, Hesse a trecut cu bine peste toamnă, a spus el. „Cu toate acestea, nu trebuie să devenim neglijenți. Cea mai mare protecție este asigurată de vaccinare. Și încă într-un mod necomplicat, nebirocratic și liber.”

Sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Printr-o decizie a Bundestagului, tăierile din beneficiile Hartz IV pentru încălcări vor fi suspendate timp de un an

Sancțiunile pentru beneficiarii de ajutor social vor fi relaxate până la intrarea în vigoare a așa-numitului "venit al cetățenilor"...

Recensământul 2022 în Germania: iată cum să recunoști dacă ai de-a face cu un conațional adevărat

În general, ar trebui să fiți precaut atunci când aveți de-a face cu străinii care vă bat brusc la...

O confruntare politică pe tema biletului de 9 euro. Vot în Bundesrat vineri

Lucrările pregătitoare au fost în mare parte finalizate. Pre-vânzările la unele companii de transport urmează să înceapă săptămâna viitoare;...

Pentru 9 euro prin Germania – acum știi când va fi posibil acest lucru!

Consumatorii din Germania vor putea cumpăra un așa-numit bilet lunar pentru 9 euro de la Deutsche Bahn începând cu...