Guvernul german este deschis la introducerea vaccinărilor obligatorii

Cu doar câteva zile în urmă, guvernul federal german a calificat drept „fake news” posibila introducere a vaccinării obligatorii în Germania. – a eliminat acum referința respectivă de pe site-ul său oficial.

Guvernul german este deschis la introducerea vaccinării obligatorii

Guvernul federal prezintă pe site-ul său fapte despre vaccinarea împotriva coronavirusului pentru a respinge teoriile conspirației care circulă online. Până de curând, tot acolo a fost postat și răspunsul la întrebarea „Va fi vaccinarea obligatorie?”. Răspunsul la întrebare a fost un „NU” fără echivoc. Nu vor exista vaccinări obligatorii!”. În plus, acesta a adăugat: „Știrile și postările care susțin contrariul sunt false.”

Acum, guvernul federal a eliminat aceste informații. O purtătoare de cuvânt a guvernului, întrebată de redactorii BILD, a confirmat: „Declarația în cauză a fost pe site-ul guvernului federal până la 19 noiembrie. Extrasul a fost scos de pe site în urma rezoluțiilor Conferinței primilor miniștri.”

Acest lucru înseamnă că ceea ce era considerat o glumă până de curând ar putea deveni în curând lege.

Vaccinări obligatorii inițial pentru anumite categorii profesionale?

Joi, cancelarul Angela Merkel (67 de ani, CDU) și miniștrii-președinți ai landurilor federale au decis ca angajații din spitale, aziluri de bătrâni și servicii mobile de îngrijire să fie „obligați” să „fie vaccinați împotriva coronavirusului”. În continuare se menționează: „Statele cer guvernului federal să implementeze acest lucru cât mai curând posibil.”

În prezent, politicieni la nivel înalt fac, de asemenea, campanie pentru vaccinarea obligatorie. Katja Leikert (46 de ani, CDU), vicepreședinte al grupului parlamentar CDU/CSU, a scris pe Twitter că „dacă mai amânăm vaccinarea obligatorie, va fi foarte costisitor pentru noi, cei mai mult vaccinați”. Nu are „niciun rost să încercăm să-i convingem pe cei nevaccinați”.

Sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

Ultima publicare

Decizia guvernului german: Interzicerea vânzării de petarde și a adunărilor în noaptea de Revelion

Anul acesta, în Germania, Revelionul va fi (din nou) fără petarde! Guvernul federal și cel de stat au căzut...

Söder vrea vaccinarea obligatorie a copiilor începând cu vârsta de 12 ani

Premierul bavarez Markus Söder (54 de ani, CSU) i-a înfuriat pe pediatrii germani cu această cerere. Miercuri, Söder a...

Germania: posibilitatea de a obține concediu medical după o consultație telefonică, prelungită până la sfârșitul lunii martie

În noul an, în Germania va fi posibil să se obțină concediu medical pentru o răceală ușoară după o...

Noi restricții în Germania: Deciziile nu intră în vigoare imediat!

Guvernul german a decis astăzi să înăsprească restricțiile, după cum a anunțat Angela Merkel în cadrul unei conferințe de...