Guvernul german a decis: Mai mulți bani pentru milioane de germani!

Ședința comitetului de coaliție a durat trei sferturi de oră, miercuri seara. La ora 18:45, am aflat rezultatul discuțiilor: liderii SPD, FDP și Verzilor doresc o ușurare financiară pentru milioane de germani!

Un bonus pentru coronavirus, o alocație pentru încălzire, o alocație pentru naveta, o alocație imediată pentru copiii săraci – în curând, milioane de locuitori ai Germaniei vor primi bani în plus.

Guvernul german a decis acordarea de ajutor financiar

Iată ce decizii au fost luate:

▶︎ Eliminarea taxei EEG în vară, reducând astfel costurile cu energia electrică! Întrucât prețurile energiei electrice continuă să crească, taxa va fi eliminată începând cu 1 iulie.  Taxa EEG a fost menită să finanțeze dezvoltarea energiilor regenerabile. Aceasta este prevăzută în Legea privind sursele de energie regenerabilă (EEG). Pentru o familie de trei persoane cu un consum de energie electrică de aproximativ 4 000 de kilowați oră, TVA-ul costă 194 de euro, iar taxa EEG costă 309 euro pe an.

▶︎ Deoarece și prețul carburanților este în creștere, indemnizația de navetă (de la kilometrul 21 încolo) va fi majorată cu 8 cenți, ajungând la 38 de cenți pe kilometru.

▶︎ Alocație pentru coronavirus pentru beneficiarii de asistență socială: persoanele care primesc prestații sociale, cum ar fi Hartz IV sau asistență socială (Sozialhilfe), vor primi o alocație unică pentru coronavirus în valoare de 100 EUR. Copiii săraci vor primi, de asemenea, o alocație imediată de 20 de euro pe lună. Planurile urmează să înceapă în cursul acestui an, iar banii vor fi plătiți până la introducerea alocației de bază pentru copii (Kindergrundsicherung).

▶︎ Ajutorul Coronavirus: Guvernul german a adoptat cea de-a patra lege privind ajutorul fiscal Coronavirus, care prevede, printre altele, prelungirea cu un an a scutirii pentru funcționarea unui birou la domiciliu, așa-numitul „Home-Office” (max. 600 euro/an). Indemnizația de coronare pentru cei care lucrează în domeniul îngrijirii va rămâne neimpozabilă, iar termenele de depunere a declarațiilor fiscale vor fi, de asemenea, prelungite. Și: Dispozițiile speciale pentru Kurzarbeitergeld vor fi prelungite până la 30 iunie 2022.

▶︎ Subvenție pentru costurile de încălzire: Sprijinul, care a fost deja decis de guvernul german, urmează să fie activat rapid de Bundestag. (135 de euro alocația de cazare pentru persoanele singure, 175 de euro pentru cupluri, 35 de euro în plus pentru fiecare copil. 115 euro vor fi oferiți studenților și stagiarilor care colectează BAföG)

sursa: ingermania.ro, bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...