Germania vrea să distribuie anul viitor 75 de milioane de doze de vaccinuri COVID-19 în țările mai sărace

Noul guvern german dorește să doneze cel puțin 75 de milioane de doze de vaccinuri COVID-19 țărilor mai sărace anul viitor, fără a-și reduce propria campanie de vaccinare.

Consecințele „brutale” ale pandemiei: creșterea sărăciei și a violenței

Ministrul Dezvoltării, Svenja Schulze (SPD), a declarat într-un interviu acordat portalului Redaktionsnetzwerk Deutschland că obiectivul de 100 de milioane de doze stabilit pentru 2021 a fost atins. „Dar nu trebuie să ne oprim aici. Intenționăm să donăm cel puțin alte 75 de milioane de doze în anul următor”, a adăugat ea.

Schulze a declarat că este de acord cu ministrul sănătății, Karl Lauterbach (SPD), că acest lucru nu trebuie să se facă în detrimentul rezidenților germani care doresc să fie vaccinați. Prin urmare, guvernul federal dorește să asigure aprovizionarea cu vaccinuri pentru proprii cetățeni, donând în același timp doze suplimentare de COVID-19 țărilor mai sărace. Ministrul Dezvoltării a descris efectele pandemiei în aceste țări ca fiind „cu adevărat brutale”. Alte boli, precum malaria și tuberculoza, trebuie, de asemenea, combătute acolo. Sărăcia este în creștere, foametea se răspândește și violența împotriva femeilor este în creștere. Există, de asemenea, mai multe încălcări ale drepturilor omului.

Schulze se opune eliberării brevetelor pentru vaccinul Covid-19

După cum a subliniat ministrul german al Dezvoltării, nu este important doar să se furnizeze doze de vaccinuri COVID-19 în cadrul inițiativei COVAX, ci și să se ofere sprijin logistic. Vaccinul nu ar trebui să fie administrat doar locuitorilor din marile orașe, ci trebuie să ajungă și în satele îndepărtate.

Schulze se opune apelurilor de abolire a brevetelor pentru vaccinuri. „Aș fi deschis la asta dacă ne-ar ajuta acum. Dar procesul de producere a vaccinurilor moderne este atât de solicitant și complicat din punct de vedere tehnic, încât abolirea brevetelor nu ar ajuta deloc”. – a declarat politicianul german. În opinia sa, este nevoie de o producție la nivel mondial – în cooperare cu producătorii. De exemplu, Germania ajută la formarea de specialiști pentru producția de vaccinuri planificată de Biontech în Rwanda, a subliniat ea.

Sursa: www.zeit.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...