Germania vrea să accepte toți refugiații din Ucraina, indiferent de naționalitatea lor

Germania vrea să accepte toți refugiații din Ucraina, indiferent de naționalitatea lor. Nu va exista o limită superioară” – Ministrul de interne Faeser a declarat. Până în prezent, 37 786 de refugiați au ajuns în Germania. Ministrul federal de interne Nancy Faeser (SPD) s-a angajat să accepte refugiați din Ucraina, indiferent de naționalitatea lor. „Vrem să salvăm vieți. Nu depinde de pașaport” – Faeser a declarat pentru ziarul Bild am Sonntag – „Marea majoritate a refugiaților sunt ucraineni. Persoanele din alte țări care aveau deja dreptul de ședere permanentă în Ucraina aduc cu ele acest statut”, a explicat ea, „și nici nu trebuie să treacă printr-o procedură complicată de azil. De exemplu, în cazul tinerilor indieni care au studiat în Ucraina, vedem că, în principal, aceștia doresc să se întoarcă repede acasă.”

Toate țările UE acceptă refugiați din Ucraina

Faeser a subliniat că nu va exista o limită maximă pentru acceptarea refugiaților din Ucraina: „Pentru prima dată, toate țările UE acceptă refugiați de război, în special vecinii noștri din est. Este o situație complet diferită de cea cu care ne-am confruntat până acum în Europa”. Cel mai important lucru acum este „cea mai bună distribuție și îngrijire posibilă”. Faeser a calificat drept „istorică” cooperarea europeană în ceea ce privește îngrijirea refugiaților ucraineni. „Sper că această solidaritate ne va ajuta și în următorii pași spre un sistem comun de azil”, a declarat – Faeser a spus.

Peste 38.000 de refugiați din Ucraina în Germania

Numărul de refugiați din Ucraina care caută refugiu în Germania a crescut din nou semnificativ. Potrivit Ministerului Federal de Interne, poliția federală a înregistrat deja 37.786 de ucraineni care au fugit în Germania – cu aproape 10.000 mai mulți decât în ziua precedentă.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a reiterat că numărul real al refugiaților de război care au intrat în Germania ar putea fi mult mai mare, deoarece datele Poliției Federale reflectă doar o parte dintre refugiați, inclusiv din cauza lipsei controalelor la frontieră. Numărul persoanelor care fug din zona de război din Ucraina a fost înregistrat de la începutul atacurilor rusești, la 24 februarie.

Nu va exista o „pierdere de control” ca în 2015

Nu va exista nicio „pierdere de control” la intrare, așa cum s-a întâmplat în 2015, a adăugat ministrul: „Bineînțeles că acum ne uităm mai atent la cine intră în Germania. Poliția federală a intensificat controalele la frontieră. Acest lucru permite, de asemenea, înregistrarea mai rapidă a persoanelor. Pentru a se asigura că ucrainenii sunt protejați cât mai puțin birocratic posibil, Uniunea Europeană a adoptat vineri, pentru prima dată, o directivă în cazul unui „aflux masiv” de persoane strămutate. Conform directivei, protecția persoanelor din Ucraina este valabilă inițial pentru un an, dar poate fi prelungită pentru încă doi ani. Nu este necesară o procedură de azil de lungă durată. Cei care solicită protecție au dreptul imediat la prestații sociale, educație, cazare și permis de muncă.

sursa: tagesschau.de, ingermania.ro

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...