Germania: un preot a molestat femei într-un azil de bătrâni

Un preot din dieceza de Eichstätt este acuzat că a abuzat sexual femei – chiar și la ani de zile după acuzațiile inițiale. Situația ar fi avut loc și la un azil de bătrâni din Schwabach.

Preotul a agresat sexual femei timp de mai mulți ani?

Un preot catolic, în prezent decedat, este acuzat că ar fi hărțuit sexual femei timp de ani de zile. Potrivit asociației districtuale Caritas din Eichstätt, martorii l-au acuzat pe bărbat că a hărțuit sexual femei în 2011 și 2012, când era capelan la un azil de bătrâni din Schwabach. Anterior, s-a aflat că bărbatul fusese deja transferat de la Biserică în Africa ca misionar în anii 1960 din cauza unor fapte similare.

La azilul de bătrâni St. Willibald din Schwabach, în apropiere de Nürnberg, preotul ar fi molestat atât angajate, cât și rezidente, potrivit Caritas. Cu toate acestea, originile cazului datează de mai bine de o jumătate de secol. În anii ’60, când era tânăr, preotul a fost în vizorul procuraturii după acuzații de molestare a unor fete și femei.

După acuzații, preotul a fost trimis în Africa

Dieceza de Eichstätt a confirmat în urmă cu câteva săptămâni că bărbatul a fost trimis în Africa ca misionar cu aprobarea și sprijinul episcopului de atunci, Alois Brems (1906-1987). Acolo a fost protejat de autoritățile germane de aplicare a legii. După ce cazul s-a prescris, preotul s-a întors în Germania în anii 1980 și a devenit capelan al unui azil de bătrâni din Schwabach în 2006, potrivit Caritas.

Potrivit raportului, conducerea căminului i-a interzis bărbatului să aibă contacte neînsoțite cu rezidenții instituției și i-a cerut să se mute din reședința sa oficială. Din declarație nu reiese clar dacă conducerea căminului a informat la momentul respectiv procuratura.

Conducerea Asociației Caritas din Eichstätt este „rușinată”

Conducerea Asociației Caritas din Eichstätt este „rușinată”. „Vrem să ajungem la cei afectați și să le explicăm ce s-a întâmplat”. – au scris într-o declarație. Potrivit declarației, preotul a demisionat din funcția de capelan al casei în 2012 și s-a mutat din apartamentul de serviciu în 2013.

Anterior, Dieceza de Eichstätt a cerut martorilor și posibilelor victime ale bărbatului să se prezinte în legătură cu o serie de agresiuni sexuale comise de preot, care s-ar putea să fi continuat timp de decenii.

Sursa: www.t-online.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...