Germania: un preot a molestat femei într-un azil de bătrâni

Un preot din dieceza de Eichstätt este acuzat că a abuzat sexual femei – chiar și la ani de zile după acuzațiile inițiale. Situația ar fi avut loc și la un azil de bătrâni din Schwabach.

Preotul a agresat sexual femei timp de mai mulți ani?

Un preot catolic, în prezent decedat, este acuzat că ar fi hărțuit sexual femei timp de ani de zile. Potrivit asociației districtuale Caritas din Eichstätt, martorii l-au acuzat pe bărbat că a hărțuit sexual femei în 2011 și 2012, când era capelan la un azil de bătrâni din Schwabach. Anterior, s-a aflat că bărbatul fusese deja transferat de la Biserică în Africa ca misionar în anii 1960 din cauza unor fapte similare.

La azilul de bătrâni St. Willibald din Schwabach, în apropiere de Nürnberg, preotul ar fi molestat atât angajate, cât și rezidente, potrivit Caritas. Cu toate acestea, originile cazului datează de mai bine de o jumătate de secol. În anii ’60, când era tânăr, preotul a fost în vizorul procuraturii după acuzații de molestare a unor fete și femei.

După acuzații, preotul a fost trimis în Africa

Dieceza de Eichstätt a confirmat în urmă cu câteva săptămâni că bărbatul a fost trimis în Africa ca misionar cu aprobarea și sprijinul episcopului de atunci, Alois Brems (1906-1987). Acolo a fost protejat de autoritățile germane de aplicare a legii. După ce cazul s-a prescris, preotul s-a întors în Germania în anii 1980 și a devenit capelan al unui azil de bătrâni din Schwabach în 2006, potrivit Caritas.

Potrivit raportului, conducerea căminului i-a interzis bărbatului să aibă contacte neînsoțite cu rezidenții instituției și i-a cerut să se mute din reședința sa oficială. Din declarație nu reiese clar dacă conducerea căminului a informat la momentul respectiv procuratura.

Conducerea Asociației Caritas din Eichstätt este „rușinată”

Conducerea Asociației Caritas din Eichstätt este „rușinată”. „Vrem să ajungem la cei afectați și să le explicăm ce s-a întâmplat”. – au scris într-o declarație. Potrivit declarației, preotul a demisionat din funcția de capelan al casei în 2012 și s-a mutat din apartamentul de serviciu în 2013.

Anterior, Dieceza de Eichstätt a cerut martorilor și posibilelor victime ale bărbatului să se prezinte în legătură cu o serie de agresiuni sexuale comise de preot, care s-ar putea să fi continuat timp de decenii.

Sursa: www.t-online.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...