Germania: primul caz de variolă a maimuțelor confirmat în Saxonia-Anhalt

Primul caz de monkeypox a fost confirmat în Saxonia-Anhalt. Un bărbat din raionul Jerichower Land, care se află în prezent în izolare la domiciliu, s-a îmbolnăvit, a anunțat luni Ministerul Afacerilor Sociale. Bărbatul s-a plâns de această afecțiune după ce s-a întors dintr-o călătorie.

În majoritatea cazurilor, boala are o evoluție ușoară

Cazul de monkeypox a fost confirmat în laborator prin PCR. Autoritatea sanitară responsabilă a ordonat izolarea și a raportat cazul la Institutul Robert Koch (RKI) din Berlin.

Variola maimuței este o boală infecțioasă zoonotică rară cauzată de virusul variolei maimuței. Perioada de incubație (adică intervalul de timp dintre infecție și apariția primelor simptome) este cuprinsă între 7 și 21 de zile. Infecția poate apărea mai ales prin contact fizic foarte strâns cu o persoană bolnavă. În majoritatea cazurilor, boala are o evoluție benignă. Riscul pentru sănătatea populației din Germania este estimat în prezent ca fiind scăzut.

Mai multe cazuri de variolă a maimuțelor în Bavaria, Berlin și Baden-Württemberg

Tot mai multe cazuri de variolă, care este de fapt o boală infecțioasă rară, sunt depistate într-un număr tot mai mare de țări. Primul caz din Germania a fost raportat în Bavaria, iar între timp au fost raportate infecții și în Berlin și Baden-Württemberg. În prezent, se prelevează mai multe probe, iar autoritățile sanitare încearcă, de asemenea, să depisteze persoanele care au fost în contact cu cei infectați.

Ministrul federal al sănătății, Karl Lauterbach (SPD), a anunțat că în Germania se pregătesc măsuri pentru a preveni răspândirea bolii. În prezent, se elaborează recomandări de izolare și carantină, a declarat ministrul luni, în marja Adunării Mondiale a Sănătății de la Geneva. El presupune că acestea ar putea fi prezentate încă de marți. În plus, sunt luate în considerare recomandările privind vaccinarea persoanelor vulnerabile.

Sursa: www.volksstimme.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...