Germania: izolare mai scurtă, testarea COVID este în continuare recomandată

În viitor, persoanelor infectate cu coronavirus care au terminat izolarea de cinci zile li se va recomanda să facă testul COVID-19. Potrivit ministrului federal al sănătății, Karl Lauterbach, acest lucru este prevăzut în noile orientări privind pandemia. Cu toate acestea, cerința anterioară de a susține testul va fi eliminată.

Lauterbach a explicat că reducerea izolării la cinci zile este posibilă datorită evoluției mai scurte a bolii cauzate de subvarianta BA.2 Omicron actuală. Până în prezent, izolarea în Germania durează de obicei zece zile, dar se poate încheia mai devreme, după șapte zile, dacă testul pentru coronavirus este negativ.

Testele pentru personalul medical rămân obligatorii

Pe de altă parte, pentru lucrătorii din domeniul sănătății infectați cu coronavirus, testarea va rămâne obligatorie. Lauterbach a confirmat, de asemenea, că izolarea persoanelor infectate ar trebui să fie în continuare impusă de autoritățile sanitare. Ideea este de a sublinia faptul că COVID-19 nu este o gripă sau o răceală. În cazul în care o persoană infectată intră în contact cu alte persoane, „le pune de facto în pericol viața”. – Lauterbach a spus.

Este la latitudinea statelor să pună în aplicare legislația, așa cum recomandă Institutul Robert Koch și Ministerul Federal al Sănătății.

Bavaria: „Nu prevedem o recomandare generală privind testarea”

Mai multe state federale au indicat deja că au o opinie diferită de cea a ministrului federal al sănătății în ceea ce privește o recomandare generală pentru testarea post-izolare. Ministrul bavarez al sănătății, Klaus Holetschek, a declarat pentru ziarul Rheinische Post că Bavaria nu prevede o recomandare generală de testare post-izolare dacă nu există simptome de boală.

O perioadă de izolare mai scurtă, de cinci zile, este deja în vigoare în Bavaria de la jumătatea lunii aprilie. Holetschek a reamintit că, pentru a putea pune capăt izolării, trebuie să nu mai existe niciun simptom cu 48 de ore înainte. În schimb, Bavaria recomandă purtarea unei măști pentru o anumită perioadă de timp.

Baden-Württemberg, Renania-Palatinat și Hessa, printre altele, doresc să facă același lucru, a adăugat Holetschek. El a subliniat, de asemenea, că s-a ajuns la un acord cu privire la instituții precum spitalele și azilurile de bătrâni. Grupurile cu risc ridicat trebuie să fie protejate în continuare „și asupra lor se concentrează eforturile noastre”, a subliniat politicianul CSU.

Sursa: www.tagesschau.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...