Germania: Interzicerea generală a căsătoriei copiilor este incompatibilă cu Legea fundamentală

Interzicerea generală a căsătoriei copiilor încalcă Legea fundamentală germană. Aceasta este decizia Curții Constituționale Federale din Karlsruhe.

Modificări necesare ale legii

În principiu, Curtea a aprobat interzicerea căsătoriilor între copii, dar a cerut modificări. Potrivit deciziei sale, căsătoriile pot fi anulate dacă unul dintre parteneri avea mai puțin de 16 ani la momentul căsătoriei. DAR: Legea trebuie să conțină reglementări cu privire la consecințe, de exemplu în ceea ce privește cererile de întreținere. În plus, trebuie să fie posibil ca și căsătoriile anterioare încheiate în străinătate să devină valabile și în dreptul german, odată ce unul dintre ei a atins vârsta majoratului.

Legiuitorul are termen până cel târziu la 30 iunie 2024 pentru a modifica legea. Până atunci, aceasta rămâne în vigoare, sub rezerva asigurării creanțelor de întreținere.

În 2017 a existat un aflux de cupluri tinere căsătorite în Germania

Reglementarea a făcut parte din „Legea împotriva căsătoriilor cu copii”, pe care guvernul federal a inițiat-o în 2017 pe fondul creșterii numărului de refugiați. La momentul respectiv, un număr tot mai mare de cupluri căsătorite foarte tinere soseau în Germania.

Marea Coaliție de la acea vreme a decis că mariajele vor fi considerate nevalabile dacă una dintre părți avea mai puțin de 16 ani la momentul căsătoriei. Pe de altă parte, în cazul căsătoriilor cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, se verifică de la caz la caz dacă mariajul poate fi recunoscut în Germania sau dacă trebuie anulat din cauza constrângerii. În special, anularea fără excepție a căsătoriilor cu vârsta sub 16 ani a făcut obiectul unei controverse.

sursa: bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...