Germania înăsprește regulile de intrare din zonele în care sunt prezente variante ale coronavirusului

Ca urmare a răspândirii variantei de coronavirus „Omikron”, foarte contagioasă, guvernul federal german a decis astăzi să înăsprească regulile de intrare din zonele în care sunt prezente variante de coronavirus. Pe viitor, orice persoană care dorește să intre în Germania dintr-o astfel de zonă va trebui să prezinte un rezultat negativ la testul PCR. Această regulă se va aplica în curând tuturor celor care au peste șase ani.

Măsura are ca scop încetinirea răspândirii omicronului

Anterior, miniștrii de stat din domeniul sănătății au pledat pentru schimbări care să prevină și să încetinească răspândirea variantei Omikron cât mai mult timp posibil, astfel încât mai multe persoane să poată fi vaccinate. Zonele în care se găsește în prezent varianta Omikron sunt diverse țări din Africa de Sud și, de luni, Marea Britanie.

Testul RCP și pentru tranzit

Conform noului regulament, măsurile de protecție sporite sunt menite să contribuie la depistarea timpurie a infecțiilor, chiar înainte de intrare. Testul PCR obligatoriu se va aplica, de asemenea, călătorilor care sunt doar în trecere prin Germania.

Această regulă era deja în vigoare în Bavaria

În Bavaria, înăsprirea regulilor de intrare fusese deja decretată după ce Marea Britanie a fost clasificată ca zonă de risc pentru virus. „Potrivit decretului general bavarez, un simplu rezultat negativ la testul antigen nu mai este o confirmare suficientă a testului pentru persoanele care intră în Germania din zonele afectate de varianta de virus”, a declarat – a explicat duminică ministrul Sănătății, Klaus Holetschek (CSU). Rezultatul testului PCR trebuie să fie în posesia persoanei în momentul intrării în țară sau să fie obținut imediat după trecerea frontierei.

Testele vor fi obligatorii de la vârsta de șase ani

Testul PCR nu trebuie să fie mai vechi de 48 de ore atunci când intrați singuri în Germania. Dacă se călătorește cu avionul, feribotul, autobuzul sau trenul, testul nu trebuie să fie mai vechi de 48 de ore de la începerea transportului. Întrucât și copiii de cinci ani pot fi vaccinați împotriva Covid-19, limita de vârstă pentru testarea obligatorie va fi redusă de la 12 ani, cât este în prezent, la 6 ani.

În orice caz, există o carantină de două săptămâni pentru persoanele care intră în Germania din zonele în care este prezentă această variantă a virusului – chiar și pentru persoanele vaccinate și cele care s-au vindecat. Această perioadă nu poate fi scurtată de un rezultat negativ al testului.

Sursa: www.br.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: Interzicerea generală a căsătoriei copiilor este incompatibilă cu Legea fundamentală

Interzicerea generală a căsătoriei copiilor încalcă Legea fundamentală germană. Aceasta este decizia Curții Constituționale Federale din Karlsruhe. Modificări necesare ale...

Germania: există un acord privind subvențiile pentru încălzire, printre altele, pentru păcură și peleți

Guvernul federal și guvernele diferitelor landuri germane au convenit asupra condițiilor de lansare a unui fond de ajutor pentru...

Schufa scurtează perioada de păstrare a înscrisurilor privind falimentul consumatorilor

De acum înainte, informațiile privind insolvențele consumatorilor pot fi găsite pe Schufa doar timp de șase luni. Compania a...

Discuțiile privind viitorul biletului de 29 de euro sunt în curs de desfășurare la Berlin

La șase săptămâni de la alegerile pentru Camera Deputaților din Berlin (germană: Abgeordnetenhaus), SPD revine, cel puțin parțial, asupra...