Germania: Frânarea prețului la gaze se va aplica retroactiv din ianuarie

Guvernul federal vrea să elimine „portița de iarnă”, adesea criticată, din frânele prețurilor la energie. Ajutorul este planificat, de asemenea, pentru lunile ianuarie și februarie. Aceeași abordare este adoptată pentru frâna de preț a energiei electrice.

Ajutorare financiară retroactivă

În cazul frânării prețului la gaze, cetățenii și companiile vor beneficia, de asemenea, de o reducere retroactivă pentru lunile ianuarie și februarie 2023. Potrivit unui proiect de lege pus marți la dispoziția agenției germane de presă, valoarea scutirii calculate pentru luna martie va fi extinsă la lunile ianuarie și februarie „retroactiv”, ca să spunem așa. Acest lucru a fost raportat anterior de „Der Spiegel”.

O astfel de procedură este prevăzută și pentru frâna de preț a energiei electrice. Guvernul federal răspunde la creșterea prețurilor la energie cu o frână de preț de mai multe miliarde de dolari și dorește să ușureze astfel povara asupra gospodăriilor și companiilor private. Într-o primă etapă, Bundestagul și Bundesrat au decis o plată unică în decembrie.

Ca parte a frânei prețului la gaze, gospodăriile și întreprinderile mici și mijlocii vor primi un preț brut garantat al gazelor de 12 cenți pe kilowatt/oră pentru 80% din consumul lor actual. Pentru restul de 20% din consum, se aplică prețul contractual.

Libertatea pentru industrie este legată de anumite condiții

Pentru încălzirea urbană, prețul brut garantat va fi de 9,5 cenți. Există, de asemenea, planuri de a pune frână prețurilor la benzină pentru industrie, începând cu luna ianuarie. Acești mari consumatori urmează să primească un preț garantat de 7 cenți pe kilowatt/oră net pentru 70% din consumul lor actual. Scutirea pentru industrie este legată de îndeplinirea anumitor condiții. De exemplu, nu se pot plăti dividende pe perioada măsurii de stabilizare, se arată în proiectul de lege.

De departe, cea mai mare parte a frânării prețurilor la energie va fi finanțată printr-o „umbrelă de apărare” în valoare de până la 200 de miliarde de euro, pentru care guvernul federal își asumă noi datorii.

Creșterea prețurilor la gaze naturale și căldură

În proiect se afirmă că războiul dintre Rusia și Ucraina, care încalcă dreptul internațional, agravează din ce în ce mai mult piețele energetice din Germania și Europa. În special, recentele creșteri foarte mari ale prețului la gazele naturale și la energia termică reprezintă o „povară semnificativă, în unele cazuri o amenințare la adresa existenței” pentru populația și întreprinderile din Germania. „Ele reprezintă o provocare socio- politică și economică uriașă”.

Frânele de preț sunt menite să atenueze creșterea costurilor energiei și consecințele cele mai grave pentru consumatori și întreprinderi. Guvernul federal a înființat o comisie de experți în acest scop.

Sursa: www.welt.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...