Germania duce lipsă de muncitori calificați – Șeful Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă cere 400.000 de imigranți pe an

Întrucât Germania duce din ce în ce mai mult lipsă de lucrători calificați, șeful Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă (BA), Detlef Scheele, face apel la o „imigrație orientată”. În jur de 400 000 de persoane pe an ar trebui să vină în Germania.

Imigrația selectivă este o soluție la această problemă?

Din punctul de vedere al directorului general al BA, Detlef Scheele, în Germania este nevoie de aproximativ 400.000 de imigranți pe an, ceea ce reprezintă un număr semnificativ mai mare decât în anii precedenți. „Nu mă refer la azil, ci la o imigrație țintită pentru a umple golurile de pe piața forței de muncă”,” – a declarat Scheele într-un interviu acordat marți ziarului Süddeutsche Zeitung. „De la asistente medicale și tehnicieni la logisticieni și oameni de știință: peste tot va exista o lipsă de lucrători calificați.” Referindu-se la posibila rezistență față de imigranți, el a spus: „Putem să ne ridicăm și să spunem: nu vrem străini. Dar asta nu funcționează.”

Situația se va înrăutăți

„Adevărul este că Germania rămâne fără muncitori”, a spus Scheele. Din cauza evoluțiilor demografice, numărul potențialilor angajați de vârstă activă tipică va scădea cu aproape 150.000 în acest an. „Situația va deveni mult mai dramatică în următorii ani”, a spus Scheele.

„Germania nu poate rezolva această problemă decât prin reconversia profesională a celor necalificați și a celor fără loc de muncă, permițând femeilor care lucrează involuntar cu jumătate de normă să lucreze mai mult timp – și mai ales prin aducerea de imigranți în țară”,” -explică Șcheele. Noul guvern federal trebuie să abordeze aceste probleme.

Sursa: www.t-online.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...