Germania: „Da” la petrol și gaze rusești – interzicerea importurilor nu va pune capăt războiului

Germania este dependentă de energia rusească. Prin urmare, guvernul federal a exclus oprirea livrărilor de gaze și petrol. Ministrul de externe Baerbock justifică această poziție destul de controversată după cum urmează: un embargo pripit ar fi în beneficiul președintelui rus Putin.

Germania împotriva opririi importurilor de energie din Rusia

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, s-a pronunțat din nou împotriva opririi importurilor de energie din Rusia, în ciuda agresiunii rusești împotriva Ucrainei. „Dacă am avea o interdicție de import care ar pune capăt acestui război mâine, am face-o” – a declarat politicianul ecologist după discuțiile cu prim-ministrul kosovar Albin Kurti la Pristina.

Dacă vorbim despre o interdicție de import în acest domeniu, trebuie să ne gândim și la modul în care dorim să o punem în aplicare. Dacă toate importurile de energie ar fi oprite peste noapte, „ar însemna că în câteva săptămâni nu am mai avea electricitate și căldură”. – Baerbock și-a justificat poziția.

„Destabilizarea la care visează președintele rus”

„Ce este un cadou mai mare pentru președintele rus?”, a întrebat ea retoric. „Câte zile am putea să suportăm că oamenii nu mai pot face naveta, că nu mai avem curent electric în grădinițe, că nu mai putem face spitale”. a adăugat Baerbock: „La urma urmei, acesta este exact tipul de destabilizare la care visează președintele rus.

„De aceea, în aceste vremuri dificile, chiar dacă ni se rupe inima, trebuie doar să ne păstrăm calmul în anumite probleme”, a declarat – Baerbock a continuat. Acest lucru înseamnă că trebuie să facem tot posibilul, cât mai curând posibil, pentru a crește eficiența energetică și a asigura o reducere masivă a importurilor de combustibili fosili ale Rusiei.

Decizia este inacceptabilă din punct de vedere moral

Ambasadorul Ucrainei în Germania, Andriy Melnyk, a declarat că, având în vedere numărul mare de victime civile din război, refuzul guvernului german de a opri importurile din Rusia este „inacceptabil din punct de vedere moral”. Guvernul federal respinge interzicerea importurilor deoarece Germania este prea dependentă de energia din Rusia, iar acest lucru ar putea duce la turbulențe economice. Cu toate acestea, fostul președinte federal Joachim Gauck a declarat într-un interviu pentru ARD: „Putem îngheța puțin și pentru libertate”.

Sursa: www.n-tv.de, www.ingermania.ro

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...